Apple har släppt iOS 14.2.1 – fixar problem med låsskärmen

apple ios 14 2020

Apple har släppt iOS 14.2.1. Det är en liten uppdatering med buggfixar som löser tre problem i din iPhone.


Apple har släppt en uppdatering med iOS 14.2.1. Det är en liten uppdatering som fixar tre mycket specifika problem som drabbat ett litet antal användare.

Det kanske största problemet är att vissa typer av meddelanden inte visades korrekt, eller inte alls, för en del användare. Främst är det användare i gruppchatt med Android-användare som drabbats av den här buggen.

Nästa stora problem är att användare av iPhone 12 Mini upplevde att låsskärmen inte fungerade korrekt. Vissa snabbgenvägar kunde helt enkelt inte användas, som kameran och ficklampan. Det var också svårt att svepa från botten på skärmen och uppåt.

Tredje och sista problemet är att vissa hörapparater som anslöts till en iPhone via bluetooth hade ljudproblem där oväntade ljud och brus kunde upplevas i specifika situationer.


Apple har inte bekräftat varken meddelande- eller låsskärmproblemet. Däremot problemet med hörapparater har uppmärksammats av företaget i ett supportdokument.

För att installera iOS 14.2.1 går du till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering. Finns en ny uppdatering väljer du att gå vidare med installationen och följer instruktionerna.

Tre problem fixade med iOS 14.2.1

  • Löser problem med MMS som inte visades korrekt (eller alls)
  • Löser ljudproblem med hörapparater som hade dålig ljudkvalitet
  • Fixar ett problem med låsskärmen på iPhone 12 Mini