Geforce Now strömmar spel i 4K & 60 fps på PC / Mac

Nvidia Geforce Now

Äntligen har Nvidia öppnat för 4K-upplösning när du strömmar spel på en PC eller Mac. Den höga upplösningen har tidigare varit unik för Shield TV-användare – men nu lättar Nvidia på den restriktionen.

Stödet innebär inte bara 4K-upplösning utan även stöd för 60 bilder per sekund. Även det tidigare bara möjligt för dig med en Shield TV. Och allt du behöver idag är Geforce Now-appen på din dator.


För att kunna spela i 4K-upplösning så krävs att du betalar för det dyraste RTX 3080-medlemskapet. Du måste också har en datorskärm eller TV som stöder 4K för att aktivera upplösningen.

Nvidia Shield TV Pro
4K och 60 fps utan en Nvidia Shield TV? Äntligen!

En annan nyhet är att Nvidia utökar 1080p-läget med 120 Hz till att fungera på en rad nya mobiltelefoner. Här är den officiella listan:

  • Samsung Galaxy S22
  • Samsung Galaxy S22 Ultra
  • Samsung Galaxy Z Fold 3
  • Samsung Galaxy Z Flip 3
  • Oneplus 9 Pro

Nvidia erbjuder tre prenumerationsnivåer med Geforce Now:

KostnadsfrittPrioriteratRTX 3080
StandardriggPremium-rigg med RTXRTX 3080-rigg med RTX
Standardåtkomst till servrarnaPrioriterad serveråtkomstExklusiv serveråtkomst
Spela i maximalt 1 timmeSpela i maximalt 6 timmarSpela i maximalt 8 timmar
Upp till 1080p med 60 fpsSpela upp till 4K eller 120 fps
0 kronor / månad99 kronor / månad199 kronor per månad
Läs mer om prenumerationsnivåerna här.
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.