Nya Fortnite-trofen är tillverkad av Swarowski

fortnite logo 2 2020

Epic Games har visat upp den nya trofén som kommer att delas ut till en lycklig vinnare i Fortnite-turneringen The FNCS Invitational 2022. Och vilket monster till trofé de har gjort!

Trofén väger in på hela 5,6 kg och är nära 46 cm hög. Designen gjordes i Unreal Engine i samarbete med Swarovski som sedan tillverkade trofén åt speljätten.

Lästips: Nu kan du spela Fortnite på iPhone och iPad via Xbox Cloud Gaming

The FNCS Invitational 2022 hålls den 12 och 13 november. Sist som en trofé delades ut på en turnering var 2019 och designen efterliknade den idag så ikoniska Fortnite-bussen.

Trofén är lika mycket reklam för Unreal Engine som Swarovski

I ett pressmeddelande som skickades ut kring det stora spelevenemanget så var Epic Games tydliga med att trofén designats av Swarovski med hjälp av Unreal Engine.

Unreal Engine är en grafikmotor som enligt Epic Games ger ”fotorealistiska renderingar” och enligt pressmeddelandet så kunde personal från Swarovski själva lösa hela designbiten direkt från sitt huvudkontor i Wattens, Österrike.

I ett svep så har Epic Games lyckats förmedela att grafikmotorn Unreal Engine fungerar lika bra till design av föremål som spel, samt att i princip vem som helst kan använda grafikmotorn utan att vara en spelstudio.

Lästips: Fortnite stöder nu 120 fps med Xbox Series X & Playstation 5

FNCS Invitational har en prispol på 1 miljon USD

De som presterar bäst under turneringen kan räkna med en rejäl prissumma på kontot efteråt. Totalt kommer en miljon dollar att betalas ut under The FNCS Invitational 2022.

Om du vill se alla matcher så kan du göra det via den officiella Fortnite-webbsajten. Du kan även köpa biljetter till turneringen om du föredrar det. Priset är 80 USD per biljett, eller cirka 900 kronor exklusive moms och andra avgifter.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.