Filmtipset: Enola Holmes 2 finns på Netflix

Enola Holmes 2
Foto: Netflix

Du har väl inte missat att Enola Holmes 2 nu finns att strömma på Netflix? Filmen släpptes den 4 november 2022 och är en efterföljare till den första filmen Enola Holmes som fick många positiva recensioner vid premiären 2020.

I huvudrollen hittar vi åter igen Millie Bobby Brown som den unga, kvinnliga detektiven Enola Holmes. En karaktär som oturligt nog är lillasyster till den kända detektiven Sherlock Holmes, och därför har svårt att få uppdrag då alla frågar efter hennes berömda storebror istället.

Enola får sitt första uppdrag som privatdetektiv, men för att lösa mysteriet med en försvunnen flicka behöver hon ta hjälp av sina vänner – och sin bror Sherlock.

Netflix

Om du är ett fan av serien om Sherlock Holmes som har Benedict Cumberbatch i huvudrollen som vår favoritdetektiv, och Martin Freeman som Doktor Watson så kanske du blir lite besviken över att de inte är mde i Enola Holmes-filmerna.

Istället får vi se The Witcher och Super Man-skådespelaren Henry Cavill i rollen som Sherlock Holmes. Och vi tror inte att speciellt många klagar över det skådespelarbytet.

Se filmen på Netflix här.

Berättelsen i Enola Holmes 2

I den andra filmen om detektiven Enola Holmes får vi se hur hon kämpar med att skaffa sig uppdrag i skuggen av sin storebror Sherlock Holmes. Filmen utspelar sig i ett 1880-talets London då flickan Bess dyker upp och behöver hjälp med att hitta sin försvunna storasyster, Sarah.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.