Rapport: Diablo 4 kan släppas i april 2023

Diablo 4

En ny rapport avslöjar att Activision Blizzard vill släppa Diablo 4 i april 2023. Det avslöjar webbasjten Windows Central som säger att ett officiellt datum kommer under evenemanget The Game Awards 2022 senare i år.

Redan sen tidigare vet vi att det kommande storspelet skulle släppas under 2023. Det är så långt ingen större nyhet för de flesta Diablo-fansen som följt utvecklingen. Men exakt när släppet kommer har varit höljt i ett dunkel.

Ny trailer och förhandsbokningen öppnar

Med ett avslöjande under The Game Awards 2022 så väntas vi inte bara få ett exakt datum, utan även en ny trailer som ger en tydligare bild av spelet än vi någonsin fått tidigare. Och det är något som verkligen behövs då den första och enda riktiga trailern hittills släpptes i juni 2022.

Lästips: Diablo IV: Nu kan du anmäla dig som beta-testare hos Blizzard

Dessutom påstår rapporten från Windows Central att förhandsbokningarna av spelet öppnar på Battle.net efter avtäckandet på speleventet. Vi kan bara gissa oss till priset, men räkna med att det blir ett djupt hål i plånboken.

En fördel som förhandsbokare får är möjligheten att börja spela Diablo 4 tidigare än alla andra. Redan i februari 2023 kan man få prova en tidigare testversion av spelet under en begränsad period.

Diablo 4 blir inte ett nytt Diablo Immortal

Efter succén – och den bitande kritiken – kring Diablo Immortal så har Activision Blizzard flera gånger sagt att Diablo 4 inte blir som mobilspelet. Det kommer exempelvis inte att finnas några in-app-köp, vilket vi verkligen glädjer oss åt.

Diablo Immortal är en kontrovers utan motstycke för Activision Blizzard den senaste tiden och samtidigt en enorm kassako som drar in tiotals miljoner dollar i rena vinster till företaget.

Samtidigt har kritiken mot spelet varit svidande och företaget har aktat sig några för att (vad vi vet) göra om misstaget med Immortal i Diablo 4.

Via DualShockers

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.