Ny smarta hem-hubb från Xiaomi – Smart Multimode Gateway 2

Xiaomi Smart Multimode Gateway 2

Xiaomi Smart Multimode Gateway 2 är en ny hubb för smarta hem. Den kopplar ihop alla dina smarta prylar så att du enkelt styr dem från en och samma plats.

Hubben har bland annat stöd för Bluetooth, Bluetooth Mesh och Zigbee 3.0. Det finns även WiFi (2.4 GHz och 5 GHz samt Ethernet.

Lästips: Xiaomi Mi Box 4S Max – ny mediaspelare med Android TV / MIUI

Du kan ansluta upp till 100 smarta prylar samtidigt. De hanteras av den dubbelkärniga processorn på 1 GHz med tillhörande 128 MB RAM-minne. Ström får enheten via en USB-C-port.

Med hubben kan du skapa både enkla och avancerade scenarion för att styra flera prylar samtidigt.

Xiaomi Smart Multimode Gateway 2

Exempelvis kan du ansluta en rörelsesensor som triggar triggar en luftrenare varje gång du lämnar sovrummet. Eller släcker lamporna, precis som med Philips Hue-serien.

Det rekommenderade priset för Xiaomi Smart Multimode Gateway 2 är 1 049 kronor. Men du kan köpa hubben för strax under 500 kronor om du skaffar den till kampanjpris. Frakten är 17 kronor.

Lästips: Xiaomi Mi Camera 2K är en ny säkerhetskamera för inomhus- och utomhusbruk

Notera att även om Smart Multimode Gateway 2 fungerar med andra prylar än tillverkarens egen så är det Xiaomis smarta hem-saker som lär vara optimala för hubben.

Via AliExpress

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.