Guidad tur i Coca-Colas fabrik – så ser det ut

Coca Cola
Foto: Maximilian Bruck, Unsplash

Att Coca-Colas recept är superhemligt är nog ingen nyhet för de flesta. Men visste du att den populära drycken har en betydligt öppnare och inte fullt så hemlig fabrik?

Anis Don Demina och Mauri Hermundsson har tillsammans fått tillgång till Coca Colas fabrik i Sverige och ger oss en guidade tur tillsammans med representanter för bolaget.


Lästips: YouTube Premium blir dyrare än Netflix för familjer (+28 %)

Videon är cirka 18 minuter lång och ger en tydlig bild av hur det ser ut på insidan. En spännande och intressant rundtur för intresserade som vill veta hur det går till när Coca Cola tillverkas, förpackas och skeppas ut till butikerna.

Och nej, du får inte veta receptet till drycken. Även om både Anis och Mauri gjorde hedervärda försöka att locka ur personalen så mycket som möjligt.

Visar en ny korkdesign

Fabriken finns att beskåda i Jordbro som ligger utanför Stockholm. Under besöket får vi inte bara en tydlig rundtur, utan även se den nya kork-designen som hänger kvar i flaskan.

Coca-Cola har lyft fram sin nya kork som något de gör för att minska påfrestningen på miljön. Bland annat genom reklam som vinklar innehållet på ett sätt som får bolaget att framstå som en mer bidragande faktor i beslutet att ta fram korken (åtminstone i vår mening).

Egentligen är en kork som sitter fast i flasken ett direktiv från EU som träder i kraft 2024 och som tvingar Coca-Cola och andra tillverkare att använda sig av en ny, miljövänligare design.

Lästips: Varför ser jag 5 till 10 annonser i rad på YouTube?

Anis Don Demina är en ständigt populär, svensk artist och komiker som har hundratusentals lyssnare på Spotify varje månad.

Mauri Hermundsson kallas även för Mustiga Mauri och är en känd YouTuber som slog igenom med kanalen Uppdrag: Mat. Han har sedan dess fått flera tv-framträdanden och intervju-uppdrag.

Via Mynewsdesk

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.