YouTube Premium blir dyrare än Netflix för familjer (+28 %)

YouTube

Om du har ett familjeabonnemang på YouTube Premium så kan du snart räkna med att det blir mycket dyrare. YouTube har nämligen meddelat att priset ökar på flera marknader, med så mycket som 28 procent. Det betyder att YouTube Premium nu är dyrare än vad Netflix kostar varje månad.

I skrivande stund finns inga tecken på att Sverige omfattas av prishöjningen. Med den senaste tidens ökade inflation och faktumet att svenska kronan är så svag mot dollarna så är dock risken överhängande att även svenska konsumenter får mycket dyrare YouTube Premium i framtiden.

Marknaderna som påverkas just nu är bland annat USA, Kanada och Storbritannien. Då med så mycket som 28 procent vilket är en markant skillnad.

YouTube Premium i Sverige 2022 – så mycket kostar det

  • YouTube Premium: 119 kronor per månad
  • YouTube Premium för familjer: 179 kronor per månad

Om YouTube väljer att öka priserna även i Sverige så betyder det att priset kan gå från 179 kronor per månad idag, till skyhöga 229 kronor per månad.

Det betyder att priset blir dyrare än vad det dyraste abonnemanget på Netflix kostar idag (vilket är 179 kronor per månad).


Se dagsaktuella priser på den officiella produktsidan här.

När ökar priset på YouTube Premium i Sverige?

I skrivande stund har YouTube inte bekräftat att priset ökar i Sverige. Vad vi vet är att företaget skickar ut en varning via mejl 30 dagar innan en prisändring sker, så du har gott om tid på dig att avbryta ditt abonnemang eller nedgradera till vanliga YouTube Premium om du föredrar det.

På de berörda marknaderna där priset går upp så har YouTube redan skickat ett mejl. Där rättfärdigar de höjningen med att det är nödvändigt för att kunna ”fortsätta leverera en bra tjänst och funktioner” så att du får en ”oavbruten YouTube-upplevelse så att du kommer nära videorna, skaparna och musikartisterna som du älskar”.

Så mycket ökar priset på YouTube Premium för familjer

  • USA: $17.99 till $22.99
  • Kanada: CA$17.99 till CA$22.99
  • Storbritannien: £17.99 till £19.99
  • Argentina: ARS 179 till ARS 699
  • Turkiet: 16.99 TRY till 29.99 TRY
  • Japan: ¥1,780 till ¥2,280

Via 9to5google

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.