Filmen ”Sharper” kommer till Apple TV Plus & biografer

Sharper
Foto: Apple

Filmen Sharper som är beställd av Apple kommer inte bara till filmtjänsten TV Plus, utan visas även på biografer när den har premiär.

Premiären för Sharper är den 17 februari 2023. I rollistan hittar vi tunga namn som Julianne Moore och John Lithgow. Berättelsen till filmen är däremot inte lika stark – än.

Lästips: ”Den stora fotbollsfilmen” – animerad Zlatan Ibrahimović på Netflix

Vi vet nämligen inte speciellt mycket som Sharper just nu. Det lilla som är känt om filmen är att den handlar om hur en bedragare lyckas nästla sig in hos den rika överklassen i New York.

Apple kan söka en Oscars-nominering

Det är inte klarlagt vilka marknader filmen kommer att visas på utanför den amerikanska. Det vore dock inte helt orimligt att den även kommer till Sverige.

Apple har inte bekräftat varför Sharper visas på biografer utöver egna filmtjänsten TV Plus.

Däremot finns en tydlig, tänkbar anledning, och det är att Apple tänker satsa på åtminstone en Oscar-nominering eller nomering till Academy Awards.

Webbsajten AppleInsider skriver att Apple normalt släpper sina filmer när företaget är ute efter en nominering. Det kan även vara ett sätt att attrahera nya filmskapare menar sajten.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.