Xiaomi Mi Box 4S Max – ny mediaspelare med Android TV / MIUI

xiaomi mi box 4s max 2022

Kinesiska tillverkaren har släppt en ny mediaspelare som är deras kraftfullaste hittills. Med Mi Box 4S Max får du samma design som i seriens tidigare modeller, men insidan är märkbart uppgraderad med nya komponenter.

Mi Box 4S Max är hårdvarumässigt anpassad för uppspelning av videor i 4K-upplösning. Rent tekniskt bör mediaspelaren klara 8K med sin HDMI 2.1-port, men räkna inte med att det blir en trevlig upplevelse.


Lästips: Xiaomi Mi Box S: Allt du måste veta om medispelaren

Xiaomi har valt att använda en Amlogic S950X3-processor tillsammans med grafikkretsen ARM Mali-G31MP2. Vi hittar även 4 GB RAM-minne och 64 GB inbyggt lagringsutrymme i den här modellen.

Tillsammans klarar hårdvaran uppspelning av 10-bitars HDR10/10+/Dolby Vision i 4K-upplösning med upp till 75 bilder per sekund. Inga konstigheter alltså.

Mi Box 4S Max har måtten 95x95x16 mm. Vi hittar en HDMI 2.1-port samt en USB 3.0 Typ A, och det medföljer en tillhörande fjärrkontroll som har mikrofon för röstkommandon. Det finns även WiFi 5 och Bluetooth.

Den första varianten av Mi Box 4S Max som släpps är speciellt designad för den asiatiska marknaden med användargränssnittet MIUI. Det finns ett begränsat stöd för västerländska filmtjänster och Xiaomi behöver optimera mjukvaran för en bredare marknad om Mi Box 4S Max ska slå igenom här.

Det är sannolikt att Xiaomi väljer att använda Google TV som ett alternativ om mediaspelaren lanseras i Europa och USA.

Lästips: Chromecast med Google TV släpps i Sverige (2022)

Xiaomi har mer information på sin officiella, kinesiska webbsajt här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.