Fitness-appen i iOS 16 öppnas för dig utan en Apple Watch

apple ios 16 fitness app 2022 iphone
Foto: Apple

Apple säger att Fitness-appen i iOS 16 även kan användas om du inte har en Watch-klocka på handleden. Det räcker alltså att du har en iPhone så fungerar appen till att visa all viktig hälsodata om dina dagliga aktiviteter.

Som det är idag (med iOS 15) så använder Fitness-appen de inbyggda sensorerna i Apple Watch för att exempelvis registrera rörelse och andra aktiviteter. Med iOS 16 så blir appen ännu smartare och klarar sig med bara sensorerna i telefonen.

Lästips: macOS Ventura och iOS 16 kan installera uppdateringar utan omstart

Bland annat kommer appen att kunna visa hur många steg du gått och distansen, samt träningar som registrerats via tredjeparts-appar och prylar. En annan nyhet är stöd för dagliga mål som du sätter själv.

Rent visuellt så är Fitness-appen i iOS 16 mycket lik appen som finns i Apple Watch-klockorna. Det stora undantaget, bortsett från att mycket mer får plats på mobiltelefonens skärm, är att mobilversionen saknar fliken för Fitness+.

För många så är de tre ringarna ett viktigt och praktiskt sätt att se hur mycket (eller lite) man rör på sig. För andra är det pest och pina att ständigt påminnas om att man måste stå, röra sig och aktivt träna.

Lästips: iOS 16 visar dina sparade WiFi-lösenord

Givetvis kan du även se all din träningsdata även i Hälsa-appen, men den är mer en app för att visa rådata snarare än snyggt presenterad som i Fitness-appen.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.