iOS 16 visar dina sparade WiFi-lösenord

ios 16 sparade losenord wifi macrumors
Foto: Macrumors

Brukar du glömma bort alla WiFi-lösenord som är sparade i mobiltelefonen? Med iOS 16 är problemet blott ett minne då operativsystemet äntligen kan visa dina lösenord i klartext.

När du har anslutit till ett WiFi-nätverk så ser du lösenordet via inställningarna. Det gör det enklare att dela lösenordet med andra och smidigare att se inloggningsuppgifterna för nätverk du redan kopplat upp dig till tidigare.

Lästips: Gamla appar döljs från Apple App Store

För att se lösenordet så går du till inställningarna i iOS 16, öppnar WiFi-delen och trycker på nätverket du är ansluten till för stunden. Där finns en ny ”Password”-inställning som visar lösenordet när du trycker på den.

Du måste auktorisera att du har rätten att se lösenordet via en pin-kod, Face ID eller Touch ID.

I vår mening så är det här absolut på tiden och något som Apple borde ha lagt till för flera iOS-versioner sedan. Eller som Macrumors-användaren paradillon skriver:

About F…… time ?

En sista detalj är att du så klart kan kopiera lösenordet bara genom att trycka på det också. Mycket smidigare än att försöka memorera alla tecken och skriva ner dem i en annan app.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.