Ny Apple HomePod på gång (enligt iOS 16)

Apple HomePod

Går du och väntar på att Apple ska återuppliva smarthögtalaren HomePod? Då kanske du inte behöver vänta allför länge. Det ryktas att en ny modell är på gång och kanske har iOS 16 redan bekräftat att så är fallet.

Det är inte fastställt om det är den fullstora HomePod-modellen som får en förbättrad efterföljare eller om det är en HomePod Mini 2 som gäller. Klart är i alla fall att man hittat referenser till en ny högtalare i koden till iOS 16.

Lästips: Fitness-appen i iOS 16 öppnas för dig utan en Apple Watch

Det är webbsajten 9to5mac som rapporterar att utvecklare hittat referenser som ”AudioAccessory6” i koden till operativsystemet. Namnet i sig själv är så klart inte avslöjande, men nuvarande HomePod kallas ”AudioAccessory1” och HomePod Mini heter ”AudioAccessory5” – och genast blir det mycket klarare.

Vi vet att det tydigare ryktats att Apple eventuellt planerar en ny smarthögtalare som kombinerar mediaspelaren Apple TV med smartfunktionerna i HomePod, men i en soundbar-liknande form. Kanske betyder det att Apple planerar att släppa en konkurrent till Sonos Ray?

Nu återstår bara att se om utvecklarna kan hitta fler referenser i beta-koden till iOS 16 och vad Apple faktiskt planerar att släppa (om något överhuvudtaget). Det vore inte omöjligt att vi får se en ny HomePod, men förhoppningsvis slipper vi den skyhöga prislappen som första modellen hade.

Lästips: Huawei Sound X – smart högtalare med realistisk ljudåtergivning och dubbla subwoofers

Via 9to5mac

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.