Apple visar designen på ny iPhone av misstag (eller?)

apple iphone 14 illu leaked video 2022

Det har länge ryktats att Apple planerar att släppa fyra nya mobiltelefoner under hösten där de två dyrare modellerna får en helt ny, förbättrad skärmupplevelse. Och kanske har vi fått en liten inblick i hur det ser ut redan idag.

Apple är notoriskt stenhårda med att aldrig avslöja några detaljer om sina kommande produkter i förväg. Företaget har bittert kämpat mot läckor och industrikännare som går ut med tidig information på bland annat Twitter.

Lästips: Ny Apple HomePod på gång (enligt iOS 16)

Men nu verkar det som att Apple kanske själva har råkat avslöja mer än de önskat om iPhone 14-serien. I en nyligen släppt video från WWDC 2022 så visar företaget en telefonillustration som skarpsynta noterat saknar den flärp (notch) som alla Apples mobiltelefoner använder.

Istället ser man en pinhålskamera och en avlång pillerutskärning, som ett liggande utropstecken.

Och eftersom Apple garanterat inte tänker visa illustrationer av Android-telefoner så kan vi bara anta att det är en osläppt iPhone som de visar en glimpt av. Intressant nog så har alla andra videor som företaget släppte under WWDC den klassiska flärp-designen, så vad hände egentligen här?

Lästips: Här är iPhone-modellerna som får iOS 16

Om du vill se videon som Apple lagt ut för beskådning så hittar du den här. Du kan hoppa fram till cirka nio minuter in i videon för att se illustrationen i fråga – om den är kvar när du kollar. Vi räknar med att Apple tar bort den förr eller senare.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.