Xiaomi Mi Camera 2K är en ny säkerhetskamera för inomhus- och utomhusbruk

xiaomi mi camera 2k 2022

Xiaomi Mi Camera 2K är en ny och vädertålig säkerhetskamera med hög upplösning. Den använder ett magnetiskt fäste och kan placeras i princip var som helst med strömanslutning och WiFi-signal.

Modellen är en uppgraderad variant av den äldre säkerhetskameran Mi Home Security Camera. Bland nyheterna finns en förbättrad design, video i 2K-upplösning och fler funktioner.

Med en praktisk och enkel 3-stegsinstallation kan du enkelt placera den precis som du vill, med eller utan det magnetiska fästet. Den lilla designen gör att säkerhetskameran enkelt smälter in i hemmet.


Lästips: Xiaomi Smart Speaker med IR-kontroll finns nu i Sverige

xiaomi mi camera 2k 2022 1

Mi Camera 2K har mörkerseende & microSD-kortplats

I specifikationerna hittar vi att Mi Camera 2K har mörkerseende med räckvidd på 9 meter, AI-funktionalitet för att identifiera människor och djur, samt tvåvägskommunikation med både högtalare och mikrofon.

Dina inspelningar lagras på ett microSD-kort som får vara maximalt 32GB i storlek. Det finns även molnlagringsmöjlighet om du vill ha smidigare åtkomst med exempelvis mobiltelefonen eller surfplattan.

Cirkapriset för Mi Camera 2K är 599 kronor och säkerhetskameran går att köpa direkt via svenska Mi Store idag. Det är en prisökning med 33 procent mot gamla Mi Home Security Camera som kostar 449 kronor idag.

Lästips: Xiaomi Soundbar 3.1 – tänk på detta innan du köper

FAQ om Mi Camera 2K

Är säkerhetskameran vattentålig?

Ja, den är vattentålig med IP65-klassning vilket betyder att den tål regn och rusk. Bäst är så klart att inte ha den i hällregn – försök om möjligt att placera den under skydd så att den värsta vätan inte når den.

Vilken upplösning har Mi Camera 2K

Säkerhetskameran klarar att spela in video i 2K-upplösning. Den exakta upplösningen är 2 304 x 1 296 pixlar. Du kan även ställa in den till att spela in i 1080p.

Känner säkerhetskameran av rörelser?

Mi Camera 2K har en AI-funktion som gör att den känner av människor och djur när de står framför kameran. Den larmar vid rörelser men förstår när det är djur så att du inte får falsklarm.

Har Mi Camera 2K mörkerseende?

Ja, säkerhetskameran kan se i mörker med IR-lampa som klarar 940 nm. Det ungefärliga synfältet sträcker sig nio meter enligt Xiaomi.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.