Fifa 22 får stöd för cross-play på PS5, Xbox Series X/S och Stadia

fifa 22 ea 2022
Foto: EA

Fifa 22 är det senaste och kanske mest populära fotbollsspelet på marknaden idag. Med miljontals spelare världen över så är det inte svårt att hitta online-matcher om du vill möta andra spelare. Men går det att spela med vänner som har en annan spelkonsol eller som använder PC?

Det korta svaret är nej. Fifa 22 har inte stöd för cross-play med andra plattformar just nu. Men inom en snar framtid så kommer spelet att få det hett efterlängtade stödet. Det säger utvecklaren EA som håller på att testa funktionen just nu.

Lästips: Assassin’s Creed Origins kommer till Xbox Game Pass

När stödet släpps senare under 2022 så kan spelare med en Xbox Series X/S, Playstation 5 eller som använder Google Stadia spela med varandra. Det ökar chansen att du kan spela med dina vänner och det finns betydligt fler online-spelare även efter att Fifa 23 har släppts.

Och även Fifa 23 får stöd för cross-play när spelet släppts. Det är inte klarlagt om spelet har stödet direkt från start eller om det släpps med en uppdatering efter lanseringen.

Just nu pågår ett test med Fifa 22 där spelare som vill prova cross-play kan göra det med Online Seasons och Online Friendlies. Om du är aktuell för testet så ser du en liten avisering nere i högra hörnet på skärmen (huvudskärmen i spelet) med information om hur du aktiverar cross-play.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.