Assassin’s Creed Origins kommer till Xbox Game Pass

Assassins Creed Origins

Ett av de bästa spelen i Assassin’s Creed-serien släpps på Xbox Game Pass. Det är Origins från 2017 som gäller – spelet som blev nystarten på serien med ett nytt gränssnitt och en hel mängd förbättrade speltekniker.

Redan i december 2021 rapporterade vi att spelet uppdaterats med stöd för 60 fps på både Xbox Series X och Playstation 5. En nyhet som gav betydligt bättre flyt i spelet jämfört med de 30 fps som tidigare var möjligt.

Lästips: Bästa tipsen för Assassins Creed: Origins — allt du måste veta

Uppdatering 2022-05-20
Äntligen vet vi när Assassin’s Creed Origins släpps till Xbox Game Pass. Datumet att lägga på minnet är den 7 juni 2022. Då släpps spelet och alla med en aktiv prenumeration på Microsofts spelabonnemang får chansen att ladda ner och spela hur mycket de vill. Dessutom ingår det nya stödet för Xbox Series X/S för den som har Microsofts senaste spelkonsoler.

Idag kan vi avslöja att spelet äntligen kommer till Xbox Game Pass. Alla med en aktiv prenumeration på Microsofts populära speltjänst kan ladda ner och spela inom de närmaste två månaderna.

Spelet blir då åtkomligt på Xbox-konsolerna, via streaming från Xbox-tjänsten och på PC med Ubisoft Connect-appen.

Om du istället vill köpa spelet så är det också möjligt. Men det är en saftig prislapp som väntar om du köper från fel ställe. På Steam är priset just nu skyhöga 60 euro för normalversionen.

Via officiella Xbox Store kostar spelet 650 kronor medan Playstation Store just nu har spelet till kampanjpriset 130 kronor (fram till 28 april 2022).

Lästips: Se alla våra artiklar om Assassin’s Creed-serien här

FAQ

När släpps Assassin’s Creed Origins till Xbox Game Pass?

Den 7 juni 2022 kommer Origins till Xbox Game Pass.

Har Assassin’s Creed Origins stöd för 60 fps?

Spelet uppdateras med stöd för 60 fps på konsoler som klarar det inför Xbox Game Pass-lanseringen den 7 juni 2022.

Var kan jag spela Assassin’s Creed Origins med Xbox Game Pass?

Spelet finns att ladda ner, installera och strömma för Xbox, PC och via molnet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.