Apple kan ha kroppstemperaturmätare i Watch Series 8

apple watch series 7 greybg 2021

När Apple släpper Watch Series 8 så kan modellen ha stöd för mätning av kroppstemperatur. Men om det sker beror helt på om Apple lyckas med algoritmerna som behövs för att sensorn ska göra sitt jobb.

Det säger kända analytikern och Apple-kännaren Ming-Chi Kuo. Om Watch Series 8 kan mäta kroppstemperatur har med mjukvaran att göra – sensorn finns och är redo att användas.

Lästips: Skärmen på Apple Watch Series 6 blir svart – reparationsprogram startat

Ming-Chi Kuo menar att sensorn skulle ha inkluderats med Watch Series 7. Apple tvingades dock ta bort den eftersom algoritmerna inte fungerade korrekt inför EVT-testet (Engineering Validation Test som sker efter att en prototyp har byggts).

”I believe Apple Watch 8 in 2H22 could take body temperature if the algorithm can meet Apple’s high requirements before mass production.”

Även om det är till synes enkelt att mäta temperaturen via huden med en sensor och visa på skärmen så är det långt ifrån enkelt. Apple har stora utmaningar med att få en korrekt och visningsbar mätning.

En av anledningarna är att den omgivande temperaturen och rådande förhållanden påverkar mätningen. Och för att motverka detta krävs smart mjukvara som kan kompensera och justera resultatet på ett intelligent sätt.

Lästips: Apple Watch Series 8 kan få bättre stöd för aktivitetstracking

Ming-Chi Kuo säger att även Samsung har samma problem.

Kommande Galaxy Watch 5 ska ha en sensor för mätning av kroppstemperaturen, men det kräver att de lyckas med det som Apple hittills inte klarat av. Och Kuo menar att Samsung sannolikt inte når sitt mål inför smartklockans lansering under 2022.

Läs mer om nyheten hos AppleInsider här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.