Apple Watch Series 8 kan få bättre stöd för aktivitetstracking

Apple kan släppa tre modeller under 2022 – en är för extremsportare

apple watch series 7 greybg 2021

När Apple presenterade Watch Series 7 så mottogs smartklockan med ett svalt intresse hos både användare och recensenter. Nyheterna upplevdes som få och små jämfört med Watch Series 6 och den generella rekommendationen då var att avvakta nästa stora lansering istället.

Och med all rätt för den som redan har en Watch Series 5 eller Series 6 (de som har en äldre modell än så kommer dock märka en stor förbättring). När Apple presenterar Watch Series 8 så kan det vara med stora förbättringar kring hur smartklockan mäter hälsorelaterade aktiviteter.

Journalisten och Apple-vetaren Mark Gurman säger på webbsajten Bloomberg att Watch Series 8 kan vara den största uppgraderingen hittills sedan den initiala modellen släpptes. Stora och vågade ord med tanke på att Apple väntas fördröja introduktionen av många nya sensorer till 2023 eller 2024.

Totalt tror Mark Gurman (tidigare rykte) att det kommer tre nya modeller. Standardmodellen är Watch Series 8 och är smartklockan som flest väntas välja. Den ackompanjeras av en billigare och uppgraderad Watch SE för de prismedvetna iPhone-ägarna som vill ha de viktigaste funktionerna, men klarar sig utan det dyrare finliret.

I think this year will be the biggest in the history of the Apple Watch since the original model. I’m looking for three new models this fall: an Apple Watch Series 8, an Apple Watch SE and an Apple Watch geared toward extreme sports.

Den kanske mest spännande modellen är en ännu okänd Watch-modell för extremsportare.

En modell som Mark Gurman inte detaljerar närmare, men som av beskrivningen får oss att tänka på en mycket tåligare variant med längre batteritid. Här tänker vi oss avskalade funktioner, ett yttre som klarar mer stötar och slag än normalmodellen och extremt fokus på aktivitetsmätning.

För mer information och nyheter om Apples prylar kan du följa Mark Gurman via hans nyhetsbrev.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.