Skärmen på Apple Watch Series 6 blir svart – reparationsprogram startat

apple watch series 6 solid loop red

Apple har startat ett reparationsprogram för Watch Series 6. Ett litet antal användare rapporteras ha problem med skärmen vilket måste fixas hos Apple.

Det handlar mer specifikt om modellen på 40mm som tillverkades mellan april 2021 och september 2021. Skärmen blir helt svart och reagerar inte på beröring.

Utmaningen? Skärmen är permanent svart och kan inte fixas av användaren. Smartklockan måste skickas till Apple. Ouch.

Tacksamt nog är det ett litet antal användare som är drabbade. Och ännu mer tacksamt är att Apple är medvetna om problemet och fixar alla berörda enheter kostnadsfritt.

Reparationsprogrammet täcker samtliga Watch Series 6 upp till två år efter försäljningstillfället. Och efter det så har du ytterligare ett års reklamationsrätt.

Du kan enkelt kolla om just din enhet omfattas av reparationsprogrammet via Apples officiella supportsida. Du hittar den här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.