Hur lång batteritid har Meta Quest 3? Här är svaret

Meta Quest 3

Meta Quest 3 är det senaste och hetaste VR-headsetet på marknaden just nu. Det är också tredje generationens modell med många stora förbättringar och nyheter jämfört med Quest och Quest 2.

Bland nyheterna finns en ny design, bättre prestanda och bättre skärmar som ger fler detaljer i spel och videor. Vad VR-headsetet däremot inte har är bättre batteritid – här är allt du måste veta om Meta Quest 3 och det inbyggda batteriet.

Läs mer om Meta Quest 3 på Prisjakt här.

Så lång batteritid har Meta Quest 3

  • Genomsnittlig batteritid: 2,25 timmar
  • Battertid vid gaming: 2,4 timmar
  • Batteritid vid produktivitet: 1,5 timmar
  • Batteritid för video: 2,9 timmar

Om du spelar på din Quest 3 så klarar batteriet cirka två timmars användning innan du måste ansluta laddaren. Använder du Mixed Reality-funktionen så är det sannolikt att batteritiden blir märkbart kortare än så.

Metas batteritider har bekräftats av flera recensenter som provat VR-headsetet. Bland annat AndroidCentral som säger att de kunde matcha de två timmarna i sina tester. Sajten säger också att det tog nästan lika lång tid att ladda batteriet igen, vilket är oroväckande lång tid.

Meta Quest 3
Batteritiden är inte bättre än Quest 2. Foto: Quest 2 till vänster och Quest 3 till höger

Så lång tid tar det att ladda Meta Quest 3

Det tar ungefär 1 timme och 45 minuter att ladda VR-headsetet. Meta skeppar med en strömadapter och en laddningssladd som fungerar optimalt med Quest 3.

Du kan använda samma USB-C-sladd för att ansluta ditt VR-headset till datorn om du behöver det.

Om du vill så går det att ladda din Meta Quest 3 samtidigt som du använder headsetet. Det är dock förenat med viss fara eftersom laddningen sker med sladd, och att ha onödiga sladdar som hänger från headsetet är inte speciellt bra när det används.

Förläng batteritiden med Elite Strap

Om du vill ha längre batteritid så är det möjligt med tillbehöret Elite Strap som har inbyggt batteri.

Det ger dig upp till två timmar extra batteritid. Dessutom är Elite Strap ett behagligare huvudband som sitter bättre på huvudet för lång, sköna gamingsessioner.

Tänk på att Elite Strap för Quest 2 inte kan användas med Quest 3. Ett ganska snålt tilltag kan tyckas då nya huvudbandet kostar uppåt 2 000 kronor om du vill ha varianten med batteriet.

Nöjer du dig med varianten utan inbyggt batteri så minskar priset med ungefär tusenlappen.

iFixIt visar insidan på Meta Quest 3.

Så stort är batteriet i Meta Quest 3

När iFixIt öppnade en Quest 3 så noterade de att batteriets storlek var 19,44 wAh.

Det är betydligt större än batteriet på 14,3 wAh som Quest 2 använder. Hela 36 procent större batterikapacitet.

Anledningen till att batteriet har blivit större är den nya systemkretsen.

Quest 3 använder “Qualcomm Snapdragon XR2 Gen 2” som är en mycket kraftfullare krets och det betyder att den behöver mer ström för att verkligen kunna pressas till sitt yttersta av VR-headsetet.

FAQ

Hur lång batteritid har Quest 3?

Den genomsnittliga batteritiden är 2,2 timmar. Räkna med ungefär två timmar på en normal session när batteriet är nytt och fräscht.

Hur lång tid tar det att ladda batteriet i Quest 3?

Det tar cirka 1 timme och 45 minuter att ladda batteriet från 0 till 100 procent.

Hur får jag längre batteritid med Quest 3?

Skaffa huvudbandet Elite Strap med batteri så får du ytterligare två timmars användning (och betydligt längre laddningstid).

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.