Nu kräver X (Twitter) betalt på vissa marknader

Twitter (X) nya logotypen 2023

X (Twitter) kräver nu att användare i Nya Zeeland och Filippinerna betalar en dollar per år om de vill skriva eller interagera med andras inlägg.

  • Gäller bara två marknader just nu (inte Sverige)
  • Prenumerationsmodellen kallas ”Not a Bot”
  • Kostar berörda 1 USD per år
  • Gäller nya och overifierade konton

Not a Bot är ett test för X (Twitter)

Nyheten gäller endast för nya konton som inte är verifierade och är ett sätt att få bort alla så kallade ”bots” och fejkade konton från tjänsten. Gamla konton påverkas inte.

Modellen kallas för ”Not a Bot” och gäller just nu för två marknader. Det finns dock möjligheten att X sprider modellen till fler länder i framtiden om de får ett positivt gensvar.

Ska reducera fejkkonton och spam på X (Twitter)

Den stora målsättningen är att få ner antalet spam-inlägg och minskar mängden fejkkonton.

Den 17 oktober 2023 introducerades prenumerationsmodellen och den är redan aktiv på berörda marknader.

Så här beskriver X (Twitter) modellen idag:

”Detta nya test utvecklades för att förstärka våra redan betydande ansträngningar att minska skräppost, manipulation av vår plattform och botaktivitet. Detta kommer att utvärdera en potentiellt kraftfull åtgärd för att hjälpa oss bekämpa båtar och spammare på X, samtidigt som vi balanserar plattformens tillgänglighet med den lilla avgiftssumman.”

Förutom att betala en marginell summa varje år så måste användarna registrera samt verifiera sitt mobilnummer.

Väljer man att inte betala eller verifiera sitt konto så går det ändå att se allt som läggs ut på X (Twitter), det går däremot inte att publicera eller kommentera på något.

Via Engadget

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.