Netflix höjer priserna igen – kan kosta 250 kr per månad

netflix iphone 14 pro max matoolegeek unsplash

Netflix höjer priserna på flera marknader och för filmälskare som vill kolla i 4K så kan det kosta uppåt 250 kronor i månaden framöver.

  • Priset ökar med upp till 17 procent i USA, Storbritannien och Frankrike
  • Dyraste abonnemanget i Sverige kan kosta 230 till 250 kronor per månad
  • Alla abonnemang på Netflix får höjda priser 2023

Det är i USA, Storbritannien och Frankrike som prisändringen slår igenom först. Det officiella priset för det dyraste abonnemanget med bäst bildkvalitet är nu 23 USD, en ökning med 3 USD.

Omräknat blir det cirka 250 kronor per månad, vilket är en skarp ökning för prenumeranterna.

Priset i Sverige kan öka med 17 procent under 2023/2024

Här i Sverige har priset inte ändrats i skrivande stund. Den dyraste nivån kostar just nu 179 kronor och om den procentuella ökningen på 17 procent når oss så blir nya priset här cirka 210 kronor.

Utgår Netflix istället från det franska priset som är 19,99 euro så ökar det svenska priset ännu mer – upp till 232 kronor per månad.

Om du vill behålla samma, ”låga” prisnivå som du har idag så gäller det att du binder dig i ett år med betalning innan en prishöjning presenteras för svenska prenumeranter. Det betyder att du måste göra en engångsbetalning på mellan 1 188 kronor och 2 148 kronor för att säkra priset.

Källa: Netflix

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.