När släpps Tesla Cybertruck? Här är datumet

Tesla Cybertruck

Tesla har meddelat när den kommande bilmodellen Cybertruck släpps. Samtidigt som modellen når de första kunderna så planerar tillverkaren att hålla ett evenemang där prislappen avslöjas.

Målet för Tesla är att skeppa 250 000 exemplar av Cybertruck per år. Det är dock inget som kommer att ske under 2023, eller ens 2024. Först 2025 tror Elon Musk att de kan nå sin tuffa målsättning.

Anledningen till att det går trögt med Cybertruck har med designen att göra. Den ska vara mycket svår att få rätt och Elon Musk menar att det är ”otroligt svårt” att få ut den på marknaden i större volymer.

1 miljon förhandsbokningar av Cybertruck

I skrivande stund har över en miljon exemplar av Cybertruck förhandsbokats. De som har reserverat en bil har dock fått se lanseringen skjutas på framtiden gång på gång. Men nu är det äntligen på gång!

Elon Musk säger att de första exemplaren kan skeppas den 30 november.

Nyheten kom under ett samtal med investerare under onsdagen den 18 oktober. Då gick Tesla igenom sina finanser för tredje kvartalet och Elon Musk passade på att dra ner förväntningarna.

Vi grävde vår egen grav med Cybertruck. Cybertruck är en av de där speciella produkterna som dyker upp bara en gång i lång tid. Och speciella produkter som kommer en gång i lång tid är otroligt svåra att föra till marknaden, nå volym och bli lönsamma.

Elon Musk

Även om Elon målen en mörk bild av svårigheterna kring Cybertruck så har den ändå börjat leta sig ut på vägarna. Boende i USA rapporterar att de har sett modellen vid flera tillfällen.

Egentligen skulle Cybertruck ha skeppats 2019, men ständiga problem och förseningar har skjutit lanseringen på framtiden. Den 30 november är det nu äntligen dags, och vi är mycket taggade på att få reda på priset. Vi gissar att Cybertruck är superdyr.

FAQ

När släpps Tesla Cybertruck?

Den 30 november 2023.

Hur mycket kostar Tesla Cybertruck?

Priset som avslöjades 2019 var 40 000 USD. Det är inte klart om det är samma pris som gäller idag, 2023.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.