Withings ScanWatch Nova – hybridklocka för dykare

Withings Scanwatch Nova

Vad är Withings ScanWatch Nova?

Withings ScanWatch Nova är en ny hybridklocka för dykare. Modellen har ett stort antal hälsorelaterade funktioner och sensorer, är vattentät ner till 10 ATM och har ett mekaniskt urverk som kompletteras med en rund OLED-skärm. ScanWatch Nova mäter din temperatur, syremättnaden i blodet, pulsen och EKG. Det här är en kombinerad smartklocka och mekaniskt armbandsur med tålig design och hög prislapp.

Withings Scanwatch Nova
Den blå färgen är fantastiskt väl anpassad för klockan tycker vi. Foto: Withings

5 snabba om ScanWatch Nova

 1. Dykarklocka med smarta funktioner och safariglas
 2. 43 mm och 64 gram (utan armband)
 3. Fungerar med Android och iOS
 4. Upp till 30 dagars batteritid
 5. Två armband och 3 månader gratis Withings+ ingår

Mått och material

Withings ScanWatch Nova är tillverkad av rostfritt stål. Boetten går att rotera och är tillverkad av keramik, medan urverket och OLED-skärmen skyddas av så kallat safirglas. Det är extremt hårt och står emot repor mycket bättre än vanligt, härdat glas som många billigare modeller använder.

Storleken är fast på 42 millimeter och vikten är 63 gram (utan armband). Det är snäppet mindre än syskonmodellen ScanWatch Horizon som har storleken 43 millimeter och väger 72 gram (utan armband).

Apple Watch Ultra 2 som är vattentålig ner till 100 meter har storleken 49 millimeter och väger 61,4 gram. Vi skulle inte ta Watch Ultra 2 på några mer avancerade dykningar, men det är en nämnvärd smartwatch som kan användas under vatten precis som ScanWach Nova och Horizon.

Hälsofunktioner och sensorer

Withings ScanWatch Nova har totalt fyra sensorer innan för det rostfria stålet.

 • TempTech24/7-modul
 • High Dynamic Range Accelerometer
 • Multi-wavelength PPG 16-kanals
 • Höjdmätare

Tillsammans kan de bland annat mäta din temperatur dygnet runt, mäta pulsen, detektera störningar i hjärtrytmen, mäta syremättnaden i blodet och mycket mer.

Det viktiga är inte de enskilda mätningar som sker via klockan, utan den samlade hälsobilden som skapas i Withings app för mobiltelefonen. Där ser du all data på ett snyggt och praktiskt sätt, komponerat utifrån dina siffror från hybridklockan på handleden.

Du får en tydligare bild över din mätbara hälsonivå och får även bra insikter kring sömnen. Förutsatt att du har din ScanWatch Nova på handleden när du sover.

Lästips: Withings Scanwatch är en hybridklocka med EKG & lång batteritid

Skärmen och smarta funktioner

Withings ScanWatch Nova är i första hand en dykarklocka med ett mekaniskt urverk och ett fåtal hälsorelaterade sensorer. Men du kan använda den som en smartklocka om du vill – dock med starkt begränsad funktionalitet.

Ovanför visarna sitter en liten OLED-skärm på 0,63 tum som i 16-bitars gråskala visar både hälsodata och meddelanden från din mobiltelefon. Om du ansluter hybridklockan till en Android- eller iOS-telefon så ser du både inkommande meddelanden och samtal direkt på den lilla skärmen.

Primärt är det dock tänkt att du ska se din puls, temperatur, ECG-mätning och liknande på skärmen.

Anslutningen till en mobiltelefon sker via Bluetooth. Hybridklockan stöder Bluetooth Low Energi och kan användas med både iPhone och Android-telefoner. Det finns kompatibilitet med Apple Hälsa, Google Health Connect och Google Fit.

Withings Scanwatch Nova
Withings Scanwatch Nova har lång batteritid och är tåligt byggd. Foto: Withings

Batteritid och data på klockan

Upp till 30 dagars batteritid ska vara möjligt enligt Withings.

Med den tillhörande laddningskabeln för USB-C laddar du batteriet från 0 till 100 procent på ungefär två timmar. Det medföljer även en laddningsstation när du köper Withings ScanWatch Nova.

Information som lagras på det inbyggda minnet i klockan sträcker sig som längst 7 dagar bakåt i tiden. Om du inte har synkroniserat din klocka med en mobiltelefon innan det har gått så många dagar skrivs den äldsta informationen över och går därmed helt förlorad.

När du synkroniserar med en mobiltelefon och har du obegränsad lagring av antal dagar och riskerar inte att data går förlorad.

Ingår i lådan

 • ScanWatch Nova Black
 • Oyster-armband
 • FKM (fluoroelastomer) armband med spänne av rostfritt stål
 • Dockningsstation (USB-C)
 • USB-C till USB-A-kabel
 • Guide för snabbinstallation (engelska, franska, tyska, italienska, spanska)
 • Produktguide

Via Withings och Prisjakt

FAQ

Hur mycket kostar Withings ScanWatch Nova?

Rekommenderat pris är 600 euro från Withings egna webbshop. Extra armband kostar mellan 50 och 90 euro.

Vilka färger finns till Withings ScanWatch Nova?

Svart, grå och blå.

Är Withings ScanWatch Nova en smartklocka?

Nej, det är en hybridklocka med mekaniskt urverk och en liten OLED-skärm.

Hur stor är Withings ScanWatch Nova?

Storleken är 43 millimeter och vikten är 63 gram.

Hur vattentät / vattentålig är dykarklockan?

Den klarar ett vattentryck motsvarande 10 ATM.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.