Grand Theft Auto 6 släpps 2025 – första trailern här

Grand Theft Auto 6

Grand Theft Auto 6 släpps 2025. Rockstar Games har äntligen släppt den första trailern och spelet är snyggare än vi någonsin hade kunnat ana.

Trailern till GTA 6 släpptes en dag tidigare än väntat och lyftar fram de båda protagonisterna Jason och Lucia. Det är en minst sagt fartfylld video som visar flera olika scenarion från spelet med biljakter, rån och allmänt softande på stranden.

Videon har skapats i stil med live-videor som strömmar från mobiltelefoner. Det finns en tydlig underton av TikTok och Instagram enligt många, men det finns inget som säger att det är stilen vi får i Grand Thaft Auto 6 när spelet släpps.

Huvudägaren Take-Two Interactive har bekräftat att spelet kommer till Xbox Series X och Playstation 5. Just nu finns ingen information om en PC-version, men det är knappast någon högoddsare att GTA 6 släpps till din dator också.

I skrivande stund har spelet ingen tagline. Vi vet väldigt lite om berättelsen bakom Jason och Lucia, och inte heller vet vi vad deras mål i spelet är. Av trailern att döma kan vi åtminstone anta att de både är ett par och partners-in-crime som uttrycket säger.

Grafiskt är Grand Theft Auto 6 exceptionellt snyggt och vi anar att tekniker som DLSS, FSR och XESS kommer att vara nödvändigt för väldigt många (åtminstone på PC). Med lite tur har Rockstar Games fokuserat på optimering så att vi slipper prestandaproblemen som ruskigt snygga Cyberpunk 2077 drabbades av.

Mer information släpps under 2024 och 2025.

Via IGN

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.