Playstation-konton bannas permanent av Sony – ingen vet varför

Playstation 5
Foto: Charles Sims, Unsplash

Helt utan förvarning har Sony börjat bannlysa Playstation-konton världen över – och det finns ingen som vet varför det händer. Helt utan förvarning stängs konton och det går inte att överklaga beslutet.

Vad har hänt?

Användare av Playstation Network rapporterar att konton stängs ner utan förvarning. Det handlar om permanent bannlysning från tjänsten utan möjlighet att överklaga beslutet. Sony verkar inte berätta varför det händer för de drabbade.

En användare säger att personen blev permanent bannad från tjänsten kort efter att ha varit i en chat med en annan spelare. Ingen mejlkontakt om anledningen till bannlysningen. En annan användare säger sig ha spelat Ark när bannlysningen kom. Ingen kontakt om anledningen här heller.

Gemensamt för de drabbade som var online när bannlysningen hände var ett felmeddelande på skärmen om att kontot ”har blivit permanent bannlyst för brott mot Playstation Network Terms of Service och User Agreement”.

Vad säger Sony om bannlysningarna

I skrivande stund finns ingen information om varför problemet uppstår för spelarna. Det verkar som att användare över hela världen är drabbade.

Minst en person som har försökt kontakta Sony om problemet säger att chatten inte fungerade för att det var för många som kontaktade bolaget. Och när personen ringde bolaget hamnade hen på plats 265 i kö med supporten.

Ett stort antal personer som drabbats har taggat den officiella supporten på X (tidigare Twitter).

Även om Sony inte har gått ut med något officiellt meddelande än så kan vi bara anta att det pågår ett febrilt arbete internt med att undersöka vad som pågår. En kraftig ökning av supportärenden av den här typen av problem går inte obemärkt förbi.

När fixar Sony problemet

Sony har inte kommenterat problemet än, så vi vet inte vad som är fel eller hur enkelt det är att lösa.

Med det sagt är det inte första gången som användarna drabbats av skugg-bannlysningar på det här sättet. Och normalt blir konton återaktiverade efter bara några dagar.

Vårt råd är att du sitter lugnt i båten och läser en bok tills bannlysningen är lyft.

Men som en använder säger: ”Jag har precis köpt nya MW3 för 75 dollar och spelat i två dagar. Nu har mitt PS-konto som jag haft i 15 år blivit bannlyst.” Vem som helst hade blivit mer än irriterade för en sådan sak, eller hur?

Via Android Authority

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.