Flikar kommer till Anteckningar för Windows 11

anteckningar notepad windows11 flikar lackt confidential
Foto: Microsoft

Appen Anteckningar kan få stöd för flikar med en kommande uppdatering. En anställd på Microsoft råkade lägga ut en skärmdump på en version av Anteckningar som inte släppts än – och bilden visar tydligt att appen har flera textfiler öppna samtidigt i flikar.

Taskigt nog för uppladdaren så hann flera personer spara bilden innan den togs bort från Twitter och vi gissar att någon får en skarp reprimand efter det här misstaget. Inte minst då bilden visar en varnignstext som tydligt säger att användaren INTE får skärmdumpa eller diskutera funktionerna i versionen.

Confidential
Don’t discuss features or take screenshots

Varningstexten indikerar att uppladdaren råkat dela en bild på en tidig testversion som bara är för internt bruk hos Microsoft. Det är brukligt att man inte får diskutera eller avslöja kommande funktioner och produkter, så några konstigheter där hittar vi inte.

Om Microsoft släpper stöd för flikar / tabbar i Anteckningar så väntar vi oss att det kommer någon gång under 2023. Appen blir den andra från Microsoft att få flikar efter Utforskaren som uppdaterades med stödet tidigare under 2022.

Flikar är ett viktigt verktyg för många appar eftersom det gör att användaren kan arbeta med flera dokument samtidigt, utan att behöva ha extra fönster igång. Det tydligaste exemplet på hur bra det fungerar är webbläsare där flikar är vardagsmat för alla internetanvändare. Tänk om du hade behövt ha ett fönster för varje sajt du är inne på!

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.