Trådlös mobilladdare från Tesla – för mobiler & hörlurar

Tesla
Foto: Tesla

Biltillverkaren Tesla har släppt en trådlös laddare för mobiltelefoner och trådlösa hörlurar. Laddaren använder Qi-standarden och finns att beställda idag – om du kan tänka dig att lägga ut de 300 USD som den kostar.

Produkten är framtagen tillsammans med tillverkaren Freepower som utvecklar teknik för trådlös laddning. Designen är inspirerad av Cybertruck med sin vinklade, metalliska design.


tesla mobilladdare 2022 2
Två mobiltelefoner får enkelt plats. Foto: Tesla

Tillverkad av aluminium och alcantara

Utsidan är tillverkad av aluminium medan utan där du lägger mobiltelefonen eller de trådlösa hörlurarna är av ett mjuk tygmaterial som heter alcantara. Det är ett syntetmaterial vars fibrer består av polyester och polyuretan.

Den trådlösa mobilladdaren kan läggas platt mot bordet eller vinklas upp så att du ser vad som händer på skärmen medan mobiltelefonen laddas.

Med laddningstekniken från Freepower kan du placera dina prylar var som helst på den stora laddningsytan. Du behöver inte hitta en perfekt position för att laddningen ska fungera – den fungerar från hörnen till mitten på laddaren.

Rent funktionellt påminner det om Apple AirPower som aldrig släpptes, men där stannar också likheterna.

tesla mobilladdare 2022 3
Ett mjukt syntetmaterial skyddar dina prylar när de laddas. Foto: Tesla

Laddar med upp till 15 watt per pryl

Det medföljer en nätadapter på 65 watt och en USB-C-kabel som är integrerad med den trådlösa laddaren. Stället som gör att mobilladdaren kan vinklas uppåt fästs med magneter och kan tas av helt.

Upp till 15 watt per enhet klarar mobilladdaren. Det är inte snabbast i världen, men tillräckligt för en hygglig laddningshastighet vågar vi mena.

Och så var det prislappen. Hela 300 USD får du snällt betala för den här laddaren. Omräknat blir det cirka 4 000 kronor inklusive moms. De första leveranserna sker i februari 2023.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.