Xiaomi släpper lampa som styrs med gester

Xiaomi PIPI Desk Lamp

Xiaomi har lanserat en ny skrivbordslampa som styrs med gester. Lampan heter ”PIPI Desk Lamp” och den presenterades under tillverkarens stora evenemang tidigare i april.

PIPI Desk Lamp har fysiska knappar, men för att styra enheten så behöver du inte trycka på något.

PIPI Desk Lamp har inbyggd kamera & batteri

Allt som krävs är att du använder rätt gester framför lampan. Det finns en inbyggd, interaktiv AI som med hjälp av en kamera identifierar dina händer och förstår hur du rör dem.

Inuti PIPI Desk Lamp sitter ett laddningsbart batteri. Du behöver alltså inte ansluta lampan till ett väggutag. Tanken är att du enkelt ska kunna flytta runt lampan i hemmet om du vill det.

Själva lampan är en LED-modul på totalt 18 stycken 0,5-watts dioder. Enligt Xiaomi ska de hålla för runt 25 000 timmars användning. Den totala ljusstyrkan är 170 lumen.

Viktigt att tänka på om PIPI Desk Lamp är att när en diod är sönder så går den inte att ersätta. Du får alltså leva med ojämn belysning och i slutändan en oanvändbar produkt när hela LED-modulen är slutkörd.

Ansluts till mobilen med Mi Home App

För att kontrollera hur geststyrningen fungerar så måste du ha appen ”Mi Home App” på din mobiltelefon. Appen laddar du ner från Apple App Store respektive Google Play Store.

Och så var det priset. PIPI Desk Lamp kostar runt 1 000 kronor beroende på vart du köper den. Just nu finns modellen att köpa via AliExpress för den summan, men se upp – det finns försäljare som tar nästan dubbelt så mycket.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.