Inga fler uppdateringar till OnePlus 7 och OnePlus 7T

Android 11 Logo Dark

Nu får inte OnePlus 7 och OnePlus 7T fler uppdateringar till mjukvaran. Mobiltelefonerna som släpptes 2019 har alltså nått slutet på sin livslängd, åtminstone för de som vill åtnjuta stöd hos tillverkaren för säkerhetsfixar och bugglösningar.

Den senaste och sista uppdateringen till modellerna heter ”Oxygen OS 12 MP3” och den är släppt idag. Det är en mindre uppdatering som främst ger buggfixar och tätar sårbarheter.

Lästips: OnePlus 11 – här är nya flaggskeppstelefonen

Bland annat får du alla säkerhetsfixar från Google för december 2022, optimeringar för förbättrad mobilanslutning och de generella bugg- och stabilitetsfixar. Inga större saker alltså.

Uppdateringen släpptes några månader efter Oxygen OS 12 som introducerade betydligt större saker till OnePlus 7 och OnePlus 7T. Bland annat Android 12 med HyperBoost-verktyget, smartare batterihantering och mycket mer.

Men nu är det alltså slut. Telefonerna har nått vägens ände och även om de kommer att fungera de kommande månaderna (och kanske även åren) så har de fallit helt i kylan hos OnePlus.

Lästips: OnePlus: 4 stora OS-uppdateringar till nya mobiltelefoner (2023)

Det betyder att sårbarheter som hittas i Android och OxygenOS sannolikt inte kommer att fixas. Vilket betyder att hackare kan nyttja dem utan att det släpps någon lösning. Ouch.

Kanske är det läge att skaffa en nyare OnePlus 10T eller varför inte helt nyligen presenterade OnePlus 11?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.