OnePlus: 4 stora OS-uppdateringar till nya mobiltelefoner (2023)

OnePlus

OnePlus meddelar att de utökar supporttiden för utvalda modeller. Det betyder att den som har ”rätt” mobiltelefon från OnePlus nu kan räkna med upp till fyra stora OS-uppdateringar från att respektive mobiltelefon har lanserats.

Därtill lovar OnePlus att släppa säkerhetsuppdateringar i ytterligare ett år, alltså upp till fem år efter lanseringen av en mobiltelefon. I båda fallen handlar det om mobiltelefoner som släpptes 2023 eller senare, så din nuvarande modell omfattas alltså inte.

Målet med den nya uppdateringspolicyn är att förbättra användarupplevelsen samtidigt som mobiltelefonerna håller längre, vilket är bra ur ett rent miljöperspektiv. Dessutom föregår OnePlus eventuella lagkrav från EU på att tillverkarna ska uppdatera sina mobiltelefoner under längre period.

OxygenOS 13.1 kommer under 2023

Samtidigt som OnePlus meddelade om sin förbättrade uppdateringspolicy för nya mobiltelefoner så avslöjade de att uppdateringen med OxygenOS 13.1 släpps under nästa år. Uppdateringen är panerad att släppas under första halvåret.

Bland förbättringarna med OxygenOS 13.1 så hittar vi optimeringar för en smidigare användarupplevelse och utökad säkerhetet till funktionen ”Private Safe”.

Private Safe är en funktion som låser in dina viktiga, digitala filer så att ingen ser dem även om de får åtkomst till din mobiltelefon. Lite som en låsbar box inuti kassavalvet. Här kan du spara fotografier, videor, betalkortsinformation och annat känsligt – allt är krypterat och säkert tills du låser upp ditt egna Private Safe med ett lösenord.

Andra nyheter med OxygenOS 13.1 är att OnePlus förbättrar visningen av digital hälsodata samt optimerar tillgänglighetsfunktioner som gör det lättare för användare med funktionsnedsättningar att använda OxygenOS och OnePlus-telefonerna.

Fler nyheter under 2023

Andra nyheter om OnePlus är att tillverkaren kan släppa en av marknadens första mobiltelefoner med helt nya Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Det handlar om OnePlus 11 som kan lanseras tidigt under nästa år.

Vi vet också att OnePlus kan lansera en surfplatta under 2023. Enligt uppgift handlar det om en billigare modell som baseras på teknik från Oppo eller Realme, så vi har inga stora förhoppningar om någon flaggskeppsmodell precis.

Via OnePlus

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.