OnePlus 11 använder Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2

OnePlus 10 Pro
Bild: OnePlus

OnePlus har bekräftat att kommande flaggskeppsmodellen OnePlus 11 använder nya generationens systemkrets från Qualcomm – Snapdragon 8 Gen 2.

Enligt tillverkaren så kommer OnePlus 11 vara den första (eller åtminstone en av de första) mobiltelefonerna med Snapdragon 8 Gen 2 under skärmen.

Lästips: Nu får OnePlus 8-serien uppdateringen med Android 13

I skrivande stund är det här den enda nyheten som finns om den kommande mobiltelefonen. OnePlus har inte avslöjat några andra detaljer.

Med det sagt så är nyheten inte speciellt liten. Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 väntas bli en extremt kraftfull systemkrets och kommer sannolikt användas i de flesta Android-telefoner i flaggskeppsklassen under 2023.

Grafikkretsen är 25 procent kraftfullare än den i föregångaren Snapdragon 8 Gen 1. Processorn är upp till 30 procent kraftfullare. Dessutom har hela paketet blivit upp till 45 procent energieffektivare så att mindre ström förbrukas.

Som om inte det vore nog så är Snapdragon 8 Gen 2 kapabel att hantera appar och tjänster som nyttjar artificiell intelligens upp till 4,35 gånger snabbare.

Lästips: OnePlus Nord N300 5G släpps inom kort (hösten 2022)

Det är inte fastställt när OnePlus 11 kommer att släppas. Det har spekulerats att mobiltelefonen kan presenteras under slutet på 2022, men det låter inte helt troligt vill vi mena. OnePlus 10 Pro släpptes tidigare i januari och introducerades globalt i mars.

Vi har tidigare sett läckor som påstås visa OnePlus 11 Pro med en cirkulär kamera på baksidan och samma, klassiska design som de tidigare modellerna har. Det återstår dock att se vad OnePlus har i åtanke.

Via 9to5Google

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.