OnePlus Nord N300 5G släpps inom kort (hösten 2022)

OnePlus Nord N300 5G
Foto: OnePlus

OnePlus Nord N300 5G är en ny budgettelefon för den nordamerikanska marknaden. Den följer upp efter succén med Nord N200 5G som en billig och stabil mobiltelefon. Den nya modellen förväntas komma någon gång i november.

  • Snabbladdning med 33 watt
  • Skärmen klarar 90 Hz
  • MediaTek-processor
  • Oklart om modellen släpps i Sverige

OnePlus har en tydlig närvaro i Sverige och har släppt ett stort antal mobiltelefoner de senaste åren. Inte minst tar de lite billigare modellerna extra plats. Med flera mobiltelefoner under 5 000 kronor så har tillverkaren ett brett utbud även för smala plånböcker, och Nord N300 5G ser ut att vara en av dem.

Det här är OnePlus Nord N300 5G

Just nu finns bara begränsat med information om den här modellen. Vi vet att Nord N300 5G har snabbladdning med upp till 33 watt, vilket är en ökning från 18 watt i föregångaren.

Skärmen har en uppdateringsfrekvens på 90 Hz vilket är samma som Nord N200 5G. Det är dock inte klarlagt vilken skärmtyp som används. Förhoppningsvis får vi en OLED likt med Nord N20 5G.

Under skärmen sitter en MediaTek-processor. Dock vet vi inte vilken modell som det är. Eftersom mobiltelefonen är en budgetmodell så vore det inte orimligt att det inte är någon superkraft i systemkretsen.

Att OneNord har valt MediaTek är något förvånande eftersom den tillverkaren är jämförelsevis svag på den nordamerikanska marknaden. MediaTek har dock uttryckt ett intresse för att slå sig in med kraft, och ett samarbete med OneNord är en logisk start.

Lästips: Bästa billiga mobiltelefonen just nu kan vara Samsung Galaxy A52s

OnePlus Nord N300 5G
Baksidan på Nord N300 5G. Foto: OnePlus

OnePlus Nord N300 5G – även för svenska marknaden?

Den stora frågan om mobiltelefonen är huruvida OnePlus tänker lansera den även i Sverige.

Det är möjligt att vi får en variant av modellen i vårt avlånga land, men sannolikt så släpps Nord N300 5G inte här.

OnePlus har redan budgetmodeller för den svenska marknaden i form av Nord CE 2 Lite 5G och Nord 2T 5G. Priserna är 3 490 kronor respektive 4 690 kronor just nu.

Vi har även Nord CE 5G som den absolut billigaste OnePlus-modellen idag. Den mobiltelefonen kostar 3 290 kronor just nu.

Att Nord N300 5G av en händelse skulle leta sig in i sortimentet låter inte sannolikt.

Här är alla mobiltelefoner som OnePlus erbjuder idag.

MediaTek i OnePlus mobiltelefoner i Sverige

OnePlus har valt MediaTek som en av sina partner för sina systemkretsar i mobiltelefonerna som säljs i Sverige.

OnePlus Nord 2T 5G har exempelvis en MediaTek Dimensity 1300. Billigare Nord CE 2 Lite 5G har däremot en Snapdragon 695 5G från konkurrenten Qualcomm.

Hittills har MediaTek inte haft samma positiva omnämnanden som exempelvis Samsung Exynos, Qualcomm Snapdragon och Apple A Bionic. Istället har tillverkarens kretsar klassats som något i de sämre, lågbudgetmobilerna på marknaden. Vilket är långt ifrån sanningen med systemkretsarna då MediaTek har några riktigt högpresterande varianter i sitt utbud.

MediaTek Dimensity 1300 slår exempelvis Snapdragon 865 på fingrarna i flera prestandatester och utmärker sig med låg energiförbrukning vilket ökar batteritiden. OnePlus NOrd 2T 5G har exempelvis utmärkt batteritid på 2 dagar och 4 timmar vid normal användning enligt DXOMark.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.