MrBeast är nu större än PewDiePie på YouTube

MrBeast
Foto: MrBeast

Efter nio år på tronen så har PewDiePie tagit ett steg tillbaka och lämnar över förstaplatsen på YouTube till en annan, superkändis – MrBeast.

PewDiePie blev störst på YouTube i augusti 2013 och har sedan dess underhållit sina prenumeranter (och resten av internet) med sina populära Let’s Play-videor. Sedan dess har han bit för bit samlat på sig nya följer och når idag 111 miljoner prenumeranter.

Lästips: 4K på YouTube – bara om du har YouTube Premium

De senaste två åren har PewDiePie dock stått tillbaka på YouTube och levererar bara ett fåtal videor då och då. Det har gjort att MrBeast har fått utrymmet att ta sig förbi i antalet prenumerationer, något PewDiePie sa skulle ske när konkurrenten passerade 100 miljoner.

Och nu är MrBest störst. Den 11 november 2022 kl 11:11 så passerade MrBest den magiska milstolpen på 111 111 111 prenumeranter.

För att fira så passade MrBeast på att köpa 1 111 lotter, vilket är en passande mängd i sammanhanget.

Lästips: Se House of the Dragon helt gratis på YouTube (första avsnittet)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.