Se House of the Dragon helt gratis på YouTube (första avsnittet)

House of the Dragon

Visste du att HBO Max har lagt ut det första avsnittet av House of the Dragon på YouTube? Du kan gå till videon idag och se den helt kostnadsfritt – perfekt om du är lite avvaktande mot HBO Max och inte vill prenumerera innan du vet om House of the Dragon känns sevärd eller inte.

Den nya serien har fått minst sagt blandad kritik och har hamnat i lite i skymundan efter att Sagan om Ringen: Maktens Ringar lanserades på Amazon Prime Video tidigare i september. Men om du är ett Game of Thrones-fan så rekommenderar vi att du åtminstone ger dig på första avsnittet – serien är helt klart välgjord.

Här ser du serien på HBO Max
Streama House of the Dragon – här strömmar du serien

Så hur ser man första avsnittet av House of the Dragon på YouTube?

Eftersom HBO Max taskigt nog lagt en regionslåsning på avsnittet så krävs en så kallad VPN för att låsa upp videon. Det finns flera stora fördelar med att använda en VPN regelbundet och en av dem är att man kan lura sajter som YouTube att du befinner dig i ett helt annat land, exempelvis USA.

Ett av de bättre alternativen när du väljer en gratis VPN-tjänst är Open VPN. Du registrerar dig helt kostnadsfritt och kan använda Open VPN på upp till tre enheter.

Vårt favoritval är dock svenska OVPN som visserligen kostar några kronor varje månad, men som verkligen levererar i fråga om stabilitet, tillgänglighet, hastighet och integritet.

Vill ha ett praktiskt mellanalternativ så finns Avast SecureLine som vi bara haft positiva erfarenheter med. Fungerar riktigt bra med helt okej hastighet och till ett schysst pris.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.