Streama Sagan om Ringen: Maktens Ringar – här strömmar du serien

Sagan om ringen maktens ringar

Sagan om Ringen: Maktens Ringar finns att strömma med Amazon Prime Video. De åtta avsnitten ger oss ett spännande drama som involverar orker, människor, dvärgar och alver i en mystisk tidsålder före händelserna i de klassiska Sagan om Ringen-filmerna. Den här serien är rejält välgjord och det sist avsnittet släpps den 14 oktober 2022. Det här är bara första säsongen av totalt fem som kommer att släppas på Prime Video.

Kolla på serien helt gratis med Prime Video

Du behöver inte betala för att se Sagan om Ringen: Maktens Ringar. Amazon Prime Video har en kostnadsfri prövoperiod på 30 dagar som gör att du kan se alla avsnitten utan att det kostar dig något. Och även om du missar att avbryta perioden efteråt så är kostnaden relativt låga 59 kronor per månad, så det är ingen jätteförlust jämfört med exempelvis Netflix vars 4K-abonnemang kostar skyhöga 179 kronor.

Du ser Sagan om Ringen: Maktens Ringar på Prime Video här.

Senaste trailern

Första trailern till Sagan om Ringen: Maktens Ringar

Serien, som heter The Lord of the Rings: The Rings of Power på engelska, släpps den 2 september på Amazon Prime Video och kan vara den dyraste som någonsin producerats.

Eller, nåja, det beror lite på hur man räknar. Totalkostnaden är 465 miljoner amerikanska dollar, men 250 miljoner dollar är bara för rättigheterna. Tidigare var första säsongen beräknad att kosta runt 650 miljoner dollar, men den siffran har alltså skrivits ner rejält.

Det här handlar Sagan om Ringen: Maktens Ringar om

Berättelsen i serien utspelar sig flera tusen år före händelserna i filmtriologin om härskarringen.

Vi får besöka kända och okända platser, från Dimmiga Bergen till Lindon-skogen och öriket Numenor. Hela vägen från de mörkaste djupen där skuggvarelser ständigt söker efter ondska till kartans yttersta utposter.

När serien tar sin början så hamnar vi i en tämligen fredlig tid. Men allt är inte så fredligt som det verkar och snart måste våra huvudkaraktärer samlas för att stå emot en växande ondska i Midgårds mitt.

Serien innehåller flera kända namn från de tidigare filmerna i Sagan om Ringen-triologin, bland annat alvkungen Elrond – regenten i Rivendell. Vi får även se Isildur, en av de stridande som var med om att slå ner Sauron tillsammans med Elrond, och som därefter vägrade förgöra härskarringen.

Så bra är serien enligt Tekniksmart & recensenterna

Tekniksmarts betyg: 6 av 10

Den generella känslan av serien är att allt går väldigt långsamt. Det händer knappt något fram till de två sista avsnitten och det är först här som det tar rejält med fart för alla karaktärerna och grupperingarna i serien.

Även om varje nytt avsnitt bygger på dramat och ger karaktärerna svåra val så är det slutet på avsnitt 6 som indikerar att alla händelserna innan är på väg att kulminera i ett minst sagt explosivt slut på serien.

Något av det bästa med serien är orkerna som är riktigt väljgjorda. Smartare än vi är vana vid och kanske inte helt trovärdiga, men visuellt bland det bästa som visats ur Sagan om Ringen-universumet.

Webbsajten Slant skriver i sin rubrik att ”A Storm Gathers… Ever So Slowly” och det är en mycket talande beskrivning.

Här ser du alla recensioner som är värda namnet kring serien:

Filmtjänsterna som streamar The Lord of the Rings: The Rings of Power

Kan jag streama serien på Amazon Prime Video?

Ja! Serien finns att strömma här! ✅

Kan jag streama serien på Apple TV Plus?

Nej, inte i dagsläget ❌

Kan jag streama serien på Disney+?

Nej, inte i dagsläget ❌

Kan jag streama serien på Netflix?

Nej, inte i dagsläget ❌

Kan jag streama serien på HBO Max?

Nej, inte i dagsläget ❌

Kan jag streama serien på Paramount Plus?

Nej, inte i dagsläget ❌

Avsnitten i Sagan om Ringen: Maktens Ringar

Seriens första säsong består av totalt åtta avsnitt där det första avsnittet heter ”Shadow of the Past”.

I skrivande stund är det inte känt vad de andra avsnitten heter eller hur långa varje avsnitt är.

Du kan läsa mer om respektive avsnitt på IMDB via länkarna här under:

Skådespelarna som är med i serien

Räkna inte med att få se några stora Hollywood-skådespelare i den här serien. Med det sagt så finns några tunga namn med gediger bakgrund inom filmindustrin på listan, exempelvis Nazanin Boniadi och Benjamin Walker.

Här är ett urval av skådespelarna med länkar till deras IMDB-sidor:

SkådespelareRoll i serien
Nazanin BoniadiBronwyn
Benjamin WalkerHigh King Gil-galad
Morfydd ClarkGaladriel
Peter Mullan King Durin III
Cynthia Addai-Robinson Queen Regent Míriel
Robert Aramayo Elrond
Ismael Cruz Cordova Arondir
Lenny Henry Sadoc Burrows
Maxim Baldry Isildur
Charles Edwards Celebrimbor
Owain Arthur Prince Durin IV
Ema Horvath Eärien
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.