Nästa Skate-spel blir helt gratis (Free-To-Play)

skate game 2022 lowres test

När nästa Skate-spelet släpps så är det helt gratis att ladda ner och spela. Det säger spelutgivaren EA och spelstudion Full Circle som just nu arbetar hårt med att färdigställa spelet.

I en ny video om utvecklingen så avslöjar de att Skate-spelet bli tillgängligt på mobiltelefoner, surfplattor, datorer och spelkonsoler. Med så kallat korsspel (crossplay) online så kan spelare möta andra från olika spelplattformar.


Skate 4 – här är första trailern

Eftersom spelet är helt gratis att ladda ner och spela så måste utvecklingen så klart finansieras på annat sätt. Och som du kanske gissat så är det mikrotransaktioner som gäller i nya Skate.

Tacksamt nog ska de inte vara av typen pay-to-win, dvs att man betalar för föredelar som gör ens karaktär bättre än de andra online-spelarnas, utan rent kosmetiska saker som går att köpa. Vilket är den bättre av modellerna i vår mening.

Andra spel som har ett liknande upplägg för sina mikrotransaktioner är exempelvis Overwatch och Apex Legends.

Under de kommande månaderna så kommer spelstudion Full Circle att inkludera allt fler speltestare som får chansen att prova Skate. De kan sedan bidra med sin återkoppling och tankar om spelet så att Full Circle kan optimera det inför lanseringen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.