Spela Minecraft med tangentbord & mus på iPhone / iPad

Minecraft

Spelar du Minecraft på din iPhone eller iPad? Då kanske du har saknat att kunna använda tangentbord och mus för smidigare styrning.

Efter den senaste uppdateringen till Minecraft så kan du äntligen ansluta både tangentbord och mus till din iPhone eller iPad – trådlöst och smidigt.

Minecraft Bredrock och Java slås ihop – blir ett enda paket

För att komma igång så behövs den senaste versionen av Minecraft (version 1.19.10 eller senare), samt tangentbord och mus som är parkopplade till iOS eller iPadOS.

När spelet är uppdaterat och tillbehören är parkopplade så kan du ändra inställningarna för tangenterna om du vill. Det gör du här:

  1. Gå till Settings → Minecraft
  2. Välj General → Keyboard → Hardware Keyboard → Modifier Keys

Vill du inte använda styrningen på spelskärmen eller tangbord och mus? Du kan faktiskt ansluta en handkontroll för Nintendo Switch, Microsoft Xbox eller Sony Playstation om du föredrar det.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.