Minecraft Bredrock och Java slås ihop – blir ett enda paket

Minecraft

Mojang och Microsoft meddelar att de slår ihop Minecraft Bedrock och Java i ett stort paket. Det betyder att när du köper ena så får du även andra på köpet, och om du redan äger den ena versionen idag så får du den andra kostnadsfritt!

Redan den 7 juni sker förändringen och du kommer att märka av den direkt i Minecraft Launcher. Det nya spelpaketet heter kort och gott ”Minecraft: Java & Bedrock Edition for PC”.


Lästips: När släpps Minecraft: The Wild?

Framöver kommer det nya spelpaketet med båda versionerna att vara det enda som erbjuds för Minecraft på PC. Om du däremot spelar på Xbox, Playstation, Switch eller i mobilen så får du fortfarande Bedrock-versionen.

Det ska sägas att Bedrock och Java fortsätter att vara olika versioner. De kommer att utvecklas separat från varandra, men du får båda att spela hur mycket du bara vill. Du startar båda från Minecraft Launcher och ja, du måste använda ett Microsoft-konto för inloggning.

Som om ovanstående nyhet inte vore nog så får vi dessutom nya uppdateringen The Wild samma dag. En stor uppdatering som ger nya biomer och flera nya varelser.

Lästips: Är Minecraft gratis? (Här är svaret)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.