Xiaomi använder Amazon Fire TV i sina nya TV-apparater

xiaomi f2 tv series 2022

Tillverkaren Xiaomi lämnar Google TV bakom sig och använder istället Amazon Fire TV i flera av sina nyare TV-modeller.

Det rapporterar webbsajten 9to5google som även säger att det just nu är exklusivt för senaste F2-serien som släppts på den engelska marknaden.

Lästips: Xiaomi Soundbar 3.1 – tänk på detta innan du köper

Den nya Xiaomi F2-serien består av tre mindre storlekar på 43, 50 respektive 55 tum. De har alla stöd för 4K-upplösning, HDR10 och HDMI 2.1 Modellerna har en ramlös design och stöder upp till 60 Hz.

Det handlar alltså om budgetmodeller i den lägre prestandaskalan, vilket inte lär tilltala många entusiaster som vill ha en ny film-TV till vardagsrummet. Däremot kommer de att fungera utmärkt i exempelvis sovrummet, till barnens rum eller varför inte stugan.

Just nu är det oklart hur brett Xiaomi tänker lansera Amazon Fire TV och huruvida fler modeller får systemet istället för Google TV.

Google har traditionellt blockera tillverkare som använder Google TV från att använda Amazon Fire TV. Kanske har de släppt lite på det kravet, för även tillverkaren Hisense har meddelat att de börjar med Amazon Fire TV.

Lästips: Xiaomi Smart Speaker med IR-kontroll finns nu i Sverige

Det är inte fastställt om Xiaomi planerar att göra samma byte även på den svenska marknaden.

Just nu är det tänkbart att Xiaomi och Hisense väljer att fokusera bytet till de marknader där Amazon har en stark position, och där är företaget inte än.

Google TV har även fått ett litet uppsving här i Sverige efter den nyligen lanserade Chromecast-modellen Chromecast med Google TV. En modell som kunnat köpas länge som gråimport men som idag finns i Googles officiella webbutik.

Via 9to5google

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.