När släpps Minecraft: The Wild?

minecraft the wild 2022

Går du och väntar på att Mojang ska släppa den nya och stora uppdateringen The Wild till Minecraft? Då behöver du inte vänta speciellt länge – det dröjer faktiskt bara några dagar innan den är här!

Mojang har arbetat hårt med The Wild-uppdateringen under en längre tid nu och släppt flera testversioner som kommer att lägga grunden för den färdiga versionen som rullas ut till alla spelare under sommaren.

Lästips: Nu fungerar Minecraft på Oculus Quest 2 (video)

Bland de stora nyheterna i The Wild så hittar helt nya biomer (områdestyper), nya djur och varelser samt en rad nya block. De två nya biomerna i uppdateringen är Deep Dark och Mangrove Swamp.

  • Deep Dark: Det här är en grottformation som hittas djupt under marken. Det är bara här som du kan hitta sculk-block och oturligt nog för dig så bor Warden i den här biomen (hint: han är inte den snällaste varelsen du kan stöta på).
  • Mangrove Swamp: Den här biomen är mycket snällare än Deep Dark och är i princip ett stort träsk med nya trädslag. Här hittar du bland annat mangroveträd och mud-block som används för att göra lera.

Andra nyheter i The Wild är den flygande varelsen Allay som kan matas med föremål; den åker sedan runt och plockar upp exakt samma föremål från marken när den stöter på det. Det har också lagts till grodor som har tre utvecklingsstadier.

Minecraft: The Wild finns att ladda ner och spela på PC, Xbox Series X/S, Xbox One, Playstation 5, Playstation 4, Nintendo Switch, iOS och Android. Både Bedrock och Java får uppdateringen samtidigt.

Lästips: Är Minecraft gratis? (Här är svaret)

FAQ om The Wild

När släpps The Wild till Minecraft?

Uppdateringen The Wild släpps den 7 juni 2022.

Var släpps The Wild till Minecraft?

PC, Xbox Series X/S, Xbox One, Playstation 5, Playstation 4, Nintendo Switch, iOS och Android

Släpps The Wild till Bedrock eller Java?

Uppdateringen släpps till båda plattformarna exakt samtidigt den 7 juni 2022.

Är The Wild till Minecraft gratis?

Ja, om du redan har köpt Minecraft så är The Wild en kostnadsfri uppdatering.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.