Går du och väntar på att Mojang ska släppa den nya och stora uppdateringen The Wild till Minecraft? Då behöver du inte vänta speciellt länge – det dröjer faktiskt bara några dagar innan den är här!

Mojang har arbetat hårt med The Wild-uppdateringen under en längre tid nu och släppt flera testversioner som kommer att lägga grunden för den färdiga versionen som rullas ut till alla spelare under sommaren.

Lästips: Nu fungerar Minecraft på Oculus Quest 2 (video)

Bland de stora nyheterna i The Wild så hittar helt nya biomer (områdestyper), nya djur och varelser samt en rad nya block. De två nya biomerna i uppdateringen är Deep Dark och Mangrove Swamp.

  • Deep Dark: Det här är en grottformation som hittas djupt under marken. Det är bara här som du kan hitta sculk-block och oturligt nog för dig så bor Warden i den här biomen (hint: han är inte den snällaste varelsen du kan stöta på).
  • Mangrove Swamp: Den här biomen är mycket snällare än Deep Dark och är i princip ett stort träsk med nya trädslag. Här hittar du bland annat mangroveträd och mud-block som används för att göra lera.

Andra nyheter i The Wild är den flygande varelsen Allay som kan matas med föremål; den åker sedan runt och plockar upp exakt samma föremål från marken när den stöter på det. Det har också lagts till grodor som har tre utvecklingsstadier.

Minecraft: The Wild finns att ladda ner och spela på PC, Xbox Series X/S, Xbox One, Playstation 5, Playstation 4, Nintendo Switch, iOS och Android. Både Bedrock och Java får uppdateringen samtidigt.

Lästips: Är Minecraft gratis? (Här är svaret)

FAQ om The Wild

När släpps The Wild till Minecraft?

Uppdateringen The Wild släpps den 7 juni 2022.

Var släpps The Wild till Minecraft?

PC, Xbox Series X/S, Xbox One, Playstation 5, Playstation 4, Nintendo Switch, iOS och Android

Släpps The Wild till Bedrock eller Java?

Uppdateringen släpps till båda plattformarna exakt samtidigt den 7 juni 2022.

Är The Wild till Minecraft gratis?

Ja, om du redan har köpt Minecraft så är The Wild en kostnadsfri uppdatering.

Kategoriserad i:

Taggad i:

,