Går det att spela V Rising offline / utan internet?

V Rising 2022

Du har väl inte missat succéspelet V Rising som har hyllats till skyarna av spelarna? Trots att spelet fortfarande är i Early Access på Steam så har mer än en miljon exemplar sålts och utvecklarna släpper uppdateringar så fort de kan.

En av de stora fördelarna med V Rising är att du kan spela tillsammans med dina vänner och okända via internet. Upp till 20 spelare kan röja bland djur, människor och andra varelser tillsammans på en server.


Men om du INTE vill spela med andra, är det möjligt? Och vad händer om du inte har någon internetanslutning, går det att spela offline?

Spela V Rising Offline – utan en internetanslutning

Ja, det är helt möjligt tack vare en uppdatering som släpptes till V Rising den 25 maj 2022.

Uppdateringen har versionsnummer 0.5.41448 och inkluderar LAN-stöd som gör att du kan spela helt utan internetanslutning – ensam eller tillsammans med andra som sitter på samma, lokala nätverk.

LAN-stödet är just nu i sin första implementation och kommer att förbättras med tiden. Om du läser det här väldigt nära inpå lanseringen den 25 maj så får du räkna med buggar som kan ställa till det.

Lästips: V Rising har sålts i fler än 500 000 1 miljon exemplar (finns på Steam)

Så här aktiverar du offline-läget i V Rising

Det är inte bara att starta Steam och V Rising för att spela utan internetanslutning. Du måste gå igenom en (kort) process först som involverar att aktivera offline-läget i Steam-appen. Så här gör du:

  1. Öppna Steam på datorn
  2. Gå till menyraden > Klicka på Steam > Klicka på Offlineläge…
  3. I nya rutan som visas väljer du ”ENTER OFFLINE MODE”

Nu kan du starta V Rising i offline-läget utan en internetanslutning. Beroende på om du ska ansluta till någon annans LAN-server eller starta din egen så gör du följand:

  • Starta din egen LAN-server: Starta V Rising och skapa en server i LAN-läge via checkrutan eller ”-lan”-parametern.
  • Anslut till någon annans LAN-server: Starta V Rising och kryssa för ”LAN Server” i Direct Connect to Server-fönstret, eller use ConnectLan-kommandot i konsolen.
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.