V Rising har sålts i fler än en miljon exemplar (finns på Steam)

V Rising 2022

Nya indiespelet V Rising är verkligen en stigande stjärna på spelhimlen. Trots att spelet fortfarande är ett så kallat Early Access-spel på Steam så har det sålt i fler än en halv miljon mer än en miljon exemplar sedan lanseringen den 17 maj.

Uppdatering 2022-05-27: Den 24 maj meddelade spelstudion bakom V Rising att spelet har passerat en miljon sålda exemplar. Vi har uppdaterat artikeln för att matcha milstolpen.

Under lördagen hade spelet fler än 110 000 samtidiga spelare på Steam – vilket är ett imponerande antal hur man än vänder på det. Huruvida det blir den absoluta toppen återstår att se (vi hoppas siffran ökar ytterligare framöver!).

V Rising är ett vampyrspel där du – en vampyr – ger dig ut för att bygga ett magnifikt slott, äta på intet-ont-anande människor i din närhet och öka dina krafter bortom alla rimliga gränser. Ungefär så i alla fall.

Lästips: Går det att spela V Rising offline / utan internet?

Spelet börjar med att du måste ta dig genom en skog och döda de varelser som lever där. Få tillbaka din styrka och lära dig grunderna i hur spelet fungerar. Nästa steg är att börja bygga på ditt slott för att öka krafterna och komma undan solen (du gillar inte solen som vampyr – det är aj-aj!).

Under spelets gång kommer du att upptäcka många spännande områden, grotter, mytomsspunna varelser och annat roligt. Givetvis finns knepiga bossar att ta sig an för bättre föremål till din vampyrfigur. Du kan få en vink om hur många det finns och var de finns på denna sida.

Du kan välja att spela helt själv eller med upp till 50 (!) andra spelare på samma server. Du kan själv välja om du vill slåss mot andra spelare (PVP) eller chilla för dig själv (PVE). Du slipper alltså bli ihjälslagen av andra spelare om du inte vill. Bra där V Rising, bra där.

Som nämnt så är spelet i Early Access-stadiet just nu, vilket betyder att du kan stöta på buggar och annat otyg. Men det är ändå värt sina 20 euro (cirka 200 kronor) för det spelvärde som V Rising erbjuder.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.