Next-gen-uppdateringen till The Witcher 3: Wild Hunt släpps Q4 2022

The Witcher 3

The Witcher 3: Wild Hunt har äntligen ett bekräftat datum för när next-gen-uppdateringen kan släppas. En uppdatering som ska fixa grafiken så att den är mer anpassad för moderna spelkonsoler och datorer.

Spelstudion bakom The Witcher 3: Wild Hunt – CD Project Red – har tidigare sagt att uppdateringen lagts på is på grund av olika svårigheter. Men nu är den tacksamt nog på gång igen.

Tyvärr inte i närtid, men det var inte heller något vi trodde på.

Först under fjärde kvartalet 2022 kan uppdateringen släppas. Inte exakt ett specifikt datum, men det ger oss en tydlig vink om vilken tidsperiod det handlar om. Vår gissning? Slutet på året som tidigast.

CD Project Red fick en ordentlig näsknäpp efter lanseringen av Cyberpunk 2077. Kritiken mot spelstudion har varit minst sagt massiv och knappt bättrat även med de senare uppdateringarna till spelet.

Om spelstudion ska överleva så måste de få upp sitt brutna rykte igen. Uppdateringen till The Witcher 3: Wild Hunt kommer inte att vara lösningen, men om den är välgjord och mycket bättre optimerad än Cyberpunk 2077 (vi vet, inte riktigt samma sak) så är det ett steg i rätt riktning.

The Witcher 3: Wild Hunt har sålt i mer än 40 miljoner exemplar sedan lanseringen för mer än sju år sedan.

Den kommande uppdateringen kommer att göra spelet optimerat för PC, Xbox Series X/S och Playstation 5. Det är en kostnadsfri uppdatering för alla som redan äger ett exemplar av The Witcher 3: Wild Hunt.

Via Neowin

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.