Nu fungerar Minecraft på Oculus Quest 2 (video)

Meta Quest 2 Minecraft

Om du väntat på att Minecraft ska få en officiell version till Oculus Quest 2 så får du snällt vänta lite till. Men nu finns äntligen ett alternativ som fungerar riktigt bra på VR-headsetet.

Questcraft som initialt släpptes till originalet Oculus Quest fungerar nu med Oculus Quest 2. Det betyder att du kan köra Java Edition av Minecraft på ditt nya VR-headset – utan en dator.

Läs mer: Spela PC-spel helt trådlöst med din Oculus Quest 2 med Air Link

Questcraft och Minecraft installeras på ditt VR-headset

Det är alltså en så kallad native-version som är designad att fungera direkt på VR-headsetet. Allt som behövs är SideQuest-appen och lite kunskap om hur man går tillväga.

SideQuest är en tredjepartsapp som gör att du kan installera indiespel, moddar och mer på ditt Oculus Quest-headset. Alltså allt som inte finns på den officiella Oculus Store-butiken.

Här är vad du behöver för att spela Minecraft på din Oculus Quest 2:

  1. En Oculus Quest 2
  2. Den köpta versionen av Minecraft Java Edition
  3. SideQuest-appen

Så här går det till. Först måste du installera Questcraft på ditt VR-headset. Utvecklaren har en utmärkt instruktion på YouTube med kort 3-minutersvideo.

Läs mer: Oculus Quest 2 128GB släpps den 24 augusti (64GB tas bort)

Questcraft har stöd för Minecraft 1.18 ”Craves & Cliffs”

När Questcraft är installerad så måste du gå in i appen och ladda ner Minecraft från den officiella webbsajten. Tänk på att det endast är Java Edition som gäller då Bedrock INTE stöds.

Därefter är det i princip bara att köra på och njuta av en helt ny, spännande (och blockig) VR-upplevelse.

Nämnvärt är att Questcraft just nu är släppt som en beta-version. Det betyder att mjukvaran inte är helt färdig och det kan finnas otrevliga buggar som ställer till det.

För mer information kan du se videor och läsa mer här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.