Nu fungerar Minecraft på Oculus Quest 2 (video)

Meta Quest 2 Minecraft

Om du väntat på att Minecraft ska få en officiell version till Oculus Quest 2 så får du snällt vänta lite till. Men nu finns äntligen ett alternativ som fungerar riktigt bra på VR-headsetet.

Questcraft som initialt släpptes till originalet Oculus Quest fungerar nu med Oculus Quest 2. Det betyder att du kan köra Java Edition av Minecraft på ditt nya VR-headset – utan en dator.

Läs mer: Spela PC-spel helt trådlöst med din Oculus Quest 2 med Air Link

Questcraft och Minecraft installeras på ditt VR-headset

Det är alltså en så kallad native-version som är designad att fungera direkt på VR-headsetet. Allt som behövs är SideQuest-appen och lite kunskap om hur man går tillväga.

SideQuest är en tredjepartsapp som gör att du kan installera indiespel, moddar och mer på ditt Oculus Quest-headset. Alltså allt som inte finns på den officiella Oculus Store-butiken.

Här är vad du behöver för att spela Minecraft på din Oculus Quest 2:

  1. En Oculus Quest 2
  2. Den köpta versionen av Minecraft Java Edition
  3. SideQuest-appen

Så här går det till. Först måste du installera Questcraft på ditt VR-headset. Utvecklaren har en utmärkt instruktion på YouTube med kort 3-minutersvideo.

Läs mer: Oculus Quest 2 128GB släpps den 24 augusti (64GB tas bort)

Questcraft har stöd för Minecraft 1.18 ”Craves & Cliffs”

När Questcraft är installerad så måste du gå in i appen och ladda ner Minecraft från den officiella webbsajten. Tänk på att det endast är Java Edition som gäller då Bedrock INTE stöds.

Därefter är det i princip bara att köra på och njuta av en helt ny, spännande (och blockig) VR-upplevelse.

Nämnvärt är att Questcraft just nu är släppt som en beta-version. Det betyder att mjukvaran inte är helt färdig och det kan finnas otrevliga buggar som ställer till det.

För mer information kan du se videor och läsa mer här.