Gratis silikonskydd till Oculus Quest 2 – så får du ett

Skyddar mot hudirritation med VR-headsetet

Oculus Quest 2
Ett vanligt Oculus Quest 2

Facebook erbjuder alla som köpt en Oculus Quest 2 ett gratis silikonskydd som täcker skumgummit på VR-konsolen. Anledningen är att flera användare rapporterat hudirritation i ansiktet.

  • Skumgummit i Quest 2 kan ge hudirritation
  • Facebook erbjuder gratis silikonskydd
  • Alla med Quest 2 kan begära ett skydd

Läs mer: Spela PC-spel helt trådlöst med din Oculus Quest 2 med Air Link

Det här har hänt

Facebook samarbetar tillsammans med U.S. Consumer Product Safety Commission (CPSC) för att lösa en situation där användare med Oculus Quest 2 uppleva hudirritation efter att ha använt VR-headsetet.

Problemet ligger i skumgummi-materialet som sitter runt ansiktet när på VR-headsetet. Facebook har ändrat tillverkningen av materialet på nya enheter och erbjuder ersättningsskydd av silikon till alla befintliga användare.

Din Oculus Quest 2 behöver INTE skickas in till Facebook för reparation eller ersättning.

Läs mer: Så uppdaterar du mjukvaran i Oculus Quest och Quest 2

Så här får du ett silikonskydd till din Oculus Quest 2

Oavsett om du upplever irritation i huden när du använder VR-headsetet så rekommenderar vi att du begär ett silikonskydd till din Oculus Quest 2.

Det kostar inget och tar ungefär en minut att beställa från den officiella Oculus-webbsajten.

Beställ silikonskyddet här

För att beställa ett siliskonskydd börjar du din resa här.

  1. Läs informationen på sidan, därefter klickar du på “GO TO MY DEVICES”.
  2. Logga in på ditt Oculus- eller Facebook-konto på nästa sida
  3. Identifiera din Quest 2 och klicka på knappen för att beställa ett silikonskydd
  4. Välj om du använder standardfästet eller det utökade tillbehörsfästet från Oculus
  5. Fyll i dina personuppgifter och klicka på “SKICKA”

Klart!

Facebook skickar silikonskydden tidigast under augusti månad, se det dröjer minst en månad innan det ligger i brevlådan, om du beställer i juli. När du beställt silikonskyddet så får du ett beställningsnummer och kan följa orderstatus från samma sida som visar alla dina köpta spel och appar.

Observera att vi inte vet var silikonskyddet skickas från. Det betyder att du – i värsta fall – kan tvingas betala tullavgift om det är från utlandet. 

Läs mer: Facebook vill visa annonser i ditt VR-headet (Oculus Quest/Rift)

oculus quest 2 passformskit facebook

Vad är ett passformskit till Oculus Quest 2?

Det första valet du måste göra i beställningsformuläret är huruvida silikonskyddet ska fungera till ansiktsdelen för Quest 2 eller passformskitet.

Passformskitet är ett tillbehör som du köper separat från din Quest 2. Det innehåller två extra ansiktsdelar och en speciell ljusblockerare som hindrar ljus från att läcka in i VR-headsetet.

Om du har köpt och monterat passformskitet så måste du välja det andra valet i beställningsformuläret för att silikonskyddet ska passa korrekt. Om du INTE har köpt passformskitet så är det första valet som gäller.

Läs mer om passformskitet på den officiella produktsidan hos Oculus här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.