Oculus Quest 3 & Quest Pro släpps INTE under 2021

Vi får åtminstone ett Resident Evil 4 VR i år

Oculus Quest 2
Ett vanligt Oculus Quest 2

Facebook har meddelat att ersättaren till Oculus Quest 2 inte kommer att släppas inom den närmsta tiden.

Och det är ingen mindre än Andrew Bosworth – chef på Facebook Reality Labs – som avslöjar icke-planerna på ett nytt VR-headset.

Lästips: Spela PC-spel helt trådlöst med din Oculus Quest 2 med Air Link

I en intervju med John Carmach på Twitter Spaces avslöjar Andrew att företaget inte arbetar på någont Oculus Quest 3. Inte heller kan vi vänta oss någon Quest Pro under 2021.

Samtidigt säger Andrew att de som redan har en Oculus Quest 2 eller som köper VR-headsetet i framtiden inte behöver vara nervösa. Facebook lovar stöd för modellen under en lång tid framöver.

Idag kan utvecklarna välja att optimera spelen för både första och andra generationens Oculus Quest-headset. Både Andrew och John menar att de flesta utvecklarna sannolikt kommer fortsätta ge stöd åt båda i framtiden.

Samtidigt har det första Quest 2-unika spelet presenterats av Facebook – nämligen Resident Evil 4 VR.

Lästips: Så uppdaterar du mjukvaran i Oculus Quest och Quest 2

Resident Evil 4 VR är helt anpassad för VR-headset

Resident Evil 4 VR är en så kallad ”remake” av originalspelet Resident Evil 4.

Spelet är optimerat och anpassat för VR-headset och är ett samarbetsprojekt mellan Capcom, Facebook samt spelstudion Armature.

Det här är inte första gången ett Resident Evil-spel går att köra i VR-miljö.

Redan 2017 släpptes Resident Evil 17 med stöd för Playstation VR. Ett spel som med headset blev både betydligt mer skrämmande, men också nämnvärt svårare för spelarna.

Resident Evil 4 VR är det första i serien som är helt optimerat för VR-headset. Hur det påverkar spelupplevelsen återstår att se.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.