Så uppdaterar du mjukvaran i Oculus Quest och Quest 2

facebook oculus quest 2 2 2020

Uppdatera mjukvaran i Oculus Quest och Quest 2 för att få de senaste buggfixarna, optimeringarna och funktionerna. Det är enkelt att uppdatera och hela processen är i princip automatisk.

Du bör alltid använda den senaste tillgängliga mjukvaran på din Quest eller Quest 2. Oculus släpper uppdateringar med jämna mellanrum och du bör installera dem direkt när de är åtkomliga.

Tacksamt nog är det mycket enkelt att installera uppdateringar till Quest och Quest 2. Oculus har gjort processen helt automatisk så att du inte kan glömma att installera nya uppdateringar.

Även om själva processen är automatisk så betyder det inte att du är helt ansvarsbefriad i det hela. Det finns faktiskt några saker du måste tänka på. Här är fyra viktiga punkter:

Uppdatera Oculus Quest och Quest 2 – viktigt att veta

 • Ladda batteriet: Ditt VR-headset kommer bara att installera uppdateringar om du har tillräckligt med batteri. Så se till att ansluta laddaren och låt den sitta i tills batteriet är helt fullt.
 • Vänd på ditt headset: Se till att ovandelen på VR-headsetet faktiskt är placerad uppåt. Ja, det har faktiskt en inverkan på hela processen.
 • Anslut till WiFi: Om VR-headsetet ska kunna ladda ner uppdateringen måste det finnas en aktiv WiFi-anslutniing. Se till att hålla din Quest eller Quest 2 ansluten till hemnätverket.
 • Lått VR-headsetet vara: Undvik att röra ditt VR-headset. Placera enheten på en plan yta och blockera inte den inre sensorn i headsetet. När du använder din Quest eller Quest 2 blockeras uppdateringen tills VR-headsetet är oanvänd igen.

Kolla manuellt efter uppdatering till Quest / Quest 2

Om du inte vill vänta på att Oculus automatiskt ska starta uppdateringen så kan du kolla efter den manuellt. Det gör du direkt i VR-headsetet.

 1. Se till att VR-headsetet är laddat
 2. Starta enheten
 3. Välj Inställningar > Se alla
 4. Välj Om

Finns en ny uppdatering kommer den att indikeras bredvid den nuvarande versionen som är installerade i ditt VR-headset. Klicka på knappen för att installera.

Ställ in automatiska uppdateringar för Quest / Quest 2

Du ställer in automatiska uppdateringar via Oculus-appen. Inställningen bör vara aktiverad från start, men det kan vara en god idé att åtminstone kolla om den faktiskt är det.

 1. Starta Oculus-appen
 2. Välj Inställningar > Fler inställningar
 3. Här kan du ställa in automatiska uppdateringar

Svårare än så är det inte. Nu är du klar och har förhoppningsvis senaste versionen direkt i ditt VR-headset.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.