Vad är Sonos Radio HD?

sonos radio hd illustration 2020

Högtalartillverkaren Sonos har lanserat en ny radiotjänst med en månadskostnad. Sonos Radio HD är en vidareutveckling av befintliga Sonos Radio, med bättre ljudkvalitet och ett större utbud.

Om du tycker om högupplöst musik ska du kolla närmare på Sonos Radio HD.

Det är en internetbaserad radiotjänst med musik i CD-kvalitet. Enligt Sonos stöder tjänsten musik i 16-bit/44kHz med förlustfri komprimering.

Du kan pausa, hoppa över låtar och spela om dina favoriter hur mycket du vill. Till skillnad från vanlig FM-radio vars enda kontroll är volymen.

Förutom att lyssna på musik så kan du använda Sonos Radio HD till att spela upp lugnande ljud när du ska sova. Det finns en uppsjö med olika ljud att prova, som regn, ljud från regnskogen och vitt brus.


Du kan även sätta en timer så att ljuden eller musik slutar spela efter en viss tid. Perfekt när du exempelvis ska gå och lägga dig.

Därför startade Sonos en radiokanal

Enligt Sonos är 50 procent av allt som spelas på tillverkarens högtalare radio.

Det är därför som tillverkaren först lanserade Sonos Radio som är en reklamfinansierad kanal för radiointresserade.

Lästips: Sonos slutar uppdatera gamla prylar med ny mjukvara

Med Sonos Radio HD får du inte reklam, utan måste istället betala en fast månadskostnad. Svenskt pris är inte känt, men på den amerikanska marknaden är det 7,99 USD. Eller cirka 90 kronor inklusive moms.

Corona-pandemin har verkligen ökat intresset för att lyssna på musik och radio i hemmet. Sonos säger att deras användare ökat tiden de lyssnar med uppåt 40 procent sedan pandemins start.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.